November 27, 2008

Salam @ Kemboja

aku ada misi.








tata.

November 24, 2008


"..kenapa kamu rasa kamu layak menjadi sebahagian dari ****** society?
kerana aku juga punya jiwa seperti kamu. aku dapat merasai apa yang kamu rasa.."


"..aku suka seni, tapi aku bukan orang seni. aku tak layak bergelar orang seni; kerana orang- orang yang merasa mereka adalah orang seni sentiasa mendiskriminasi orang-orang sains seperti aku, termasuk cikgu pendidikan seni aku. haha.. "





aku sedang dinilai. doakan aku berjaya. bunyi cam poyo kan? haha..!

Yayasan Salam : Korban @ Kemboja

Yayasan Salam Malaysia akan menganjurkan program Korban di Daerah Kratie, Kemboja pada Aidiladha ini. Penyertaan masih dibuka. Satu bahagian bernilai RM200. Maklumat lanjut, layari Yayasan Salam Malaysia atau hubungi Cik Zakiah/En Arif di talian 03- 7958 4021.

Sumbangan anda besar ertinya.


November 21, 2008

lama tak hapdet : bz bai..

(1)

(2)
*(1) Untuk kawan aku. Birthday dia esok, 22 Nov. Happy Birthday! hari ni birthday Zam, kawan aku kat Salam. Happy Birthday yang ke-tett! malas la nak cakap yang ke berapa, kang ko sentap plak. haha

**(2) Poster untuk Yayasan Salam Malaysia. Draft aje. aku siapkan dalam masa 10minit. xde sesapa mintak. program pun dah lepas sebenarnya. hahaha.

sila bookmark dalam kalendar anda acara2 untuk Disember- sila klik sini dan jika anda single-mingle (untuk perempuan bujang sahaja) sila klik sini.

ps : itu aje entry aku untuk hari ni. aku dah seminggu tak baca paper --> untuk menunjukkan aku bz gile. out

November 17, 2008

BINGKAS : bimbingan kasih daa..

**entry gua skang mesti lambat seminggu. aku rasa lepas ni, entry aku akan lambat sebulan dari tarikh peristiwa berlaku. hehehe. toksah panjang cerita, aku sambung kisah aku minggu lepas.

mggu lepas dari 7 nov-9 nov 2008 aku dan kawan-kawan-yang-aku-suka keluar dari ibu kota (mak ai jauh gile, 20minit je dari PJ. hehe) menuju ke Hulu Langat untuk satu acara maha hebat. apo laie, kem motivasi bimbingan-kasih (BINGKAS) 2 di sek keb bukit raya. Program ini dianjurkan oleh Yayasan Salam Malaysia dengan kerjasama CIMB Community Link.

malas nak cerita panjang2.. aku cuma nak ucapkan tahniah kepada kak lang dan volunteers yayasan salam malaysia yang bertungkus lumus menjayakan program Bingkas nih. jom layan gambar. zaaaas...~~
group aku ngn saufy sapu bersih semua hadiah. dapat kumpulan terbaik lak tuh. peserta terbaik pun dari kumpulan kitorang.. aku doakan adik2 aku sume tuh sukses ..yippie!

kredit untuk :
kak lang
en. ghani
nizam
alisah
garbina
zam
sarah
diana
zana
ila
fatimah
saufy
sham
yati
sam
fait
jaja
ijan
tariq
lin
mas
munirah
sape lg ek? cm xckup korum je.. kn??oo aku lg sorg. hahaha.

November 12, 2008

canon photomarathon : lambatnya update

benda ni dah lama berlalu. kira-kira 8 juta tahun dahulu. hehe. aku, jehan, nany, sukahati, chot (diingatkan ini bukan chot the street photographer tu), erma, hazifah, dan ribuan tukang2 amek gambar seantero nusantara berkumpul kat berjaya times square utk canon photomarathon. aku yang tak reti bangun pagi sebelum ayam berkokok pun terpaksa bangun awal (rekod utk tahun ini. hehe).. sebab registration start kol 7 pagi, maka aku subuh2 dah keluar dari umah.


kol 7 pagi, uii queue dah panjang. ada 2 kategori : 1) pro --> klu korg bwk je dlsr xkire la korg bru pakai kamera tu sehari je pn, kamera pinjam ke, xreti nk ejas ape bnda pun, reti pakai auto je, otomatis masuk kategori pro. xaci. 2)kompak -->kamera biasa2 je. janji digital.

kat sini pun aku dah rasa kalah sebelum bertanding. sorang2 bawak gear gempak abes. setakat aku bawak kitlens, kamera pun aku sorok je dalam beg. malu. lepas tu, yg bertanding bagi kategori pro pun mak ai ramai giler. kebarangkalian nak menang memang rendah la, agaknya dalam 1/2000 kot. klu pakai kompak chances nak menang tinggi lagi kot. mungkin 1/300 je. so tahun depan aku masuk kategori kompak je la.

photomarathon ni macam ala-ala explorace la. ada 3 pitstop- times square, paviliion, klcc. bila dah sampai kat pit stop baru leh amek klue. setiap 1 klue theme lain2. masa pertandingan start dari 8.30 pagi sampai 4.30 kot. giler, keje menangkap gambor je. klu korg jalan2 area times square, klcc, pavillion masa 1hb lepas, mmg ramai yg pakai baju merah. ni tema-tema yang diberi :
1) indulge metropolitan
2) mess in rules
3) goes green
so far, aku memang dah fedap ngan tema-tema tu. aku xlarat. penat. ngantok. psiko aku memang dah kalah tgk org lain. pastu dah la aku trserempak kawan aku kat photomalaysia, diorang tunjuk gambor diorang, mak ai cantek giler. terus la aku give up. ngan lapar, jalan kaki lak tu, panas. last-last aku amek gambor ntah hape2. xde kaitan ngan tajuk. ngeee..

untuk senarai pemenang, sila klik kategori2 dibawah :
kategori DSLR
kategori Kompak

itu je la hapdet utk minggu ni. entry ni aku peram berapa hari dah. sampai masham. nanti aku nak story pasal BINGKAS lak. tggu la, gambor xsort lagi. out.

............................................................

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


sekian untuk minggu ni.

terima kasih.

ps : bab kata jard, aku tgh bz prepare utk SPM. debor gak tggu result upsr neh. haha


November 5, 2008

pagi-pagi lagi aku dah kusut

pagi tadi,
aku masak nasi.
aku basuh beras,
lap2 periuk tu,
terus aku letak dalam periuk karen.

aku naik atas,
aku gosok baju.
tapi,
aku macam lupa sesuatu..
adakah ... ?
aku bergegas turun bawah.
hmm, nasi mentah.
.
.
sah,
.
.
aku lupa letak air masa tanak nasi tadi!!

aku tambah air,
okey la kot nasi tu nanti.
aku naik atas,
nak bersiap g keje.
tetiba terpandang plug iron,
hah, aku tak tutup pun rupanya..!
adeh.
nasib baik tertengok.
kusut2.

tiba2 hujan lebat,
aku dah siap2.
camne nak gi keje ni?
sabo2, hujan rahmat Illahi
sementara hujan reda.
aku tido kejap pejamkan mata.
.
.
.
zzzz..
.
.
.
emi, emi, bangun la.
ada orang kuis kaki,
aku buka mata, o kak yanie.
meh la kak yanie anto ke lrt,
terus aku bangkit, amek beg, capai kunci.

dia drop aku kat bus stop tepi lrt.
betul2 kat depan tempat aku beratur hari-hari
selamat aku,
xde la lencun pagi-pagi

aku tunggu bas seorang diri,
sangap la aku kat ofis nanti,
takda geng nak makan tengahari,
yasmin g bandung, nany plak cabut gigi,
hai hujan-hujan camni,
alangkah syok kalau dapat mc.
.
.
aku raba2 beg.
hah, mana henset??
.
.
la, tertinggal la plak,
tengah cas tadi.
tu la,
cam ngigau je tadi keluar ngan kak yani.
.
.
adui.
.
.
masak la henset aku,
kena cas sehari suntuk.
tapi tak bahaya kot,
dalam hati tetap takut2.
sabar..sabar

bas sampai.
aku naik bas.
jalan jem lepas hujan.
hmm, aku layan perasaan.
awat la aku pelupa arini,
rasanya takde makan semut pun malam tadi
.
.
masak nasi tak taruk air.
.
.
iron baju tak tutup plug.
.
.
henset plak tertinggal.
.
.
.
.
hmm..hmm..hmm.
.
.
tapi aku rasa kan..
cam ada benda lagi aku lupa nih.
.
.
alamak,





plug periuk nasi pun aku xtutup tadi!

alahai.

ps : ada gak berita gembira. honda tgh revised harga civic hybrid. tggu thn dpn.. bila la angan2 mau jadi kenyataan.

November 3, 2008

yay yay yay yay yay humchaa!

"siapa kata hero mesti hensem, macho dan berbadan tegap??"




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





pic : kredit to saiful nang. dia pun bikin shorties. manyak sedey. touching2..huhu.

itulah sebabnya ramai yang datang ke malam-baca-naskah-SINDIKET-SOLJAH-dan-kawan-kawan-yang-kita-suka (MASKARA) sebab nak tengok pipiyapong jadi hero berawekkan alien. haha.

ps : rugi sape tak datang. makan free, minum free, pop corn free, free air (dok kat luar), siap pasang ubat nyamuk lagi. layan filem pon free!

anggap saja ini satu selingan untuk tatapan kamu semua


ps : entri aku dirijek oleh ketua pengarang. jadi, aku kena buat semula. esok aku hapdet!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...