February 13, 2008

jawatan kosong : pegawai warga baru

sedang aku berjalan2 di ruang siber,

aku singgah jap kat blog penarik beca.

terdengar la dia bercerita pasal ghostbuster ada kat malaysia. huhu.

aku ingatkan kejenya tangkap2 hantu la, almaklum la kat malaysia ni memang kaya dengan kepelbagaian hantu, dari polong sampai ke jerangkung. pocong, toyol, smpi ke hantu raya.anak pontianak xsah cakap la, mmg tgh meletup2 skang ni. huhu. tu xtrmasuk kacang hantu lg, xpn pokok langsuyar.hehehe.

dh nama ghosbuster kn, aku igt ala2 seekers la jgak. aku try la cari requirement nk apply jawatan ghostbuster tu, tp selidik punye selidik kejenya bukanlar tangkap hantu. keje tu pn bukan leh apply2. rasanya diorg pggil kroni2 diorg gak kot utk keje tu.huhu.

penarik beca pn suh aku g cari anak perelih.

"jawatan kosong: pegawai warga baru"

tibe2 teringat.
time pilihanraya lepas, aku xckup umur lg nk ngundi. tp ape aku buat?
jd tukang tolak wheelchair orang yang ni g ngundi.
aku gak kna buat,
peraih2 undi sebok je mengipas org, tp bukan nak
tolong tolakkan pun.
tp ye la,
orang2 tu leh anta org2 atas wheelchair smpi gate sekolah je
aku mase tu kire cm petugas SPR la.
dpt masuk smpi kt tmpt ngundi.
dpt 50ingget dol.
huhu.

ps: aku dh daftar pemilih. xsabo nk mengundi buat kali pertama.
tp part paling aku xsuke,
tang kempen2.
nyampah tau.
sangat xsuke.
huhu.




No comments:

Post a Comment

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...