February 21, 2008

kisah di satu pagi

arini aku mcm lmbt sket.

tp sbb aku dh fedap sgt asyik berdiri je dlm lrt (wlpn aku nek dr tmn bhagia)

so aku decide nk g kelana jaya (wlpun aku xteror sgt bab2 bajet tren mane yg akan patah balik)

n luckily i was in the right tren, hehe. dptla duduk.

aku pn ngn poyonye kuarkn buku, nk bace la. mmg aku xde pndang kiri kanan dh. almaklumlah, dh leh duduk, malas aku nk angkat kepala tgk tren tu yg sesak.huh

stelah sekian lama, bru la aku angkat kepala nk check aku kt mane dh. o, kt kl sntral dh. mase tu bru aku pasan da pmpuan pregnant brdiri kt dpn aku. perut dia btul2 dpn muke aku. erk~nk bngun ke?ade sorg lelaki yg duk sblah aku, buat2 sibuk bace paper. aku pn buat2 xnmpk perut pmpuan tu, aku samb bace buku. tp aku leh nmpk la pmpuan tu dok usap2 perut dia ( mungkin bg signal nk suh aku bngun bg seat tu kt dia). aku jahat, xbngun pn. ade lg 1 stesen nk smpi ke msjid jamek, aku decide buat bodoh wlpn dlm hati aku rase brsalah giler. dh la aku duduk kt seat yg mmg utk OKU sume tu.

smpi je kt msjid jamek, aku buat bodoh, tnduk kepala, kecikkn diri ngn lampu doraemon, pstu kuar dr tren n mase tu, aku rase 1 tren tgk aku, sbb xbg pmpuan pregnant tu duduk. trigt lak iklan kt tv dlu tu, yg adlin buat2 tido kt dlm lrt tu.
huh, xberbudi bahasa ke aku?huhuhu.
stil rase brsalah.

uwaaaaaaa...!




5 comments:

  1. holla...salam...
    takpe,belajar dr pengalaman....:)

    ReplyDelete
  2. Patutnye masa satu tren tengok ko tu ko buat la diri ko tu macam OKU...teleng2 sikit muka ke terangkat2 bahu ke senyum2 sampai nampak gusi ke. Cover le sikit heh!

    ReplyDelete
  3. aku buat2 buta la..wlpn aku tgh bace buku mase tu.

    kihkihkih..

    ReplyDelete
  4. hi sayang, hahaha.... well.. dari 1st time i saw u i know u r not a very considerate person! hahaha... berbisa ayat ku... tapi patut masa nak kuar... ko usap2 laa perut ko... konon2 ko baru 3 bln stgh hhahahaha......

    ReplyDelete
  5. ala panadol, aku ni lg bnyk berjasa, berbakti tau dr ko.

    huhu.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...