April 2, 2008

lawak antara daerah di pagi hari

sengal tol. aku lambat smpi opis arini. ade krisis rumahtangga pg td kat umah.huh.

setelah berhempas pulas berlari2 anak, maka aku smpi la kat Terminal Bas Murah Antara Kelana Jaya.hehe. mak ai, punye la pnjg queue. dh 8.05 ni..xkn flight delay kot. xpe, aku pon menyelit menambah kepanjangan queue. fyi, nk g opis, flight kitorg nombornye 622 tau. tggu punye tggu xsmpi2 gak. sekali flight 624 lak yg smpi. flight ni nk g koh samui tp dia pi landing kt platform kitorg lak. pilot tu pon pi la bukak pintu. dgn 1st class facilities n 1st class mentality, maka kitorg ngn budi bahasa budaya kita pon masukla dalam flight tu.

bile dh pnuh, pakcik pilot tu pon bersedia la nk berlepas. biasenye flight 622 transit kt KJMC, bru g opis kitorg. nk dijadikan citer, xsmpt smpi KJMC pakcik tu x pi terus, tp pi masuk simpang ke kiri.

aiyak, ini sula salah jalan bah..!

sume pon panik. org2 kat depan tu jerit2 kat pakcik tu, pakcik salah jalan ni. kitorg ni sume penumpang flight 622 (wlpn kat bas tu dah terang2 tulis 624)..pusing pakcik pusing..! pilot tu pon mcm blur. agakye bru trsedar yg dia gak yg suh kitorg naik bas dia, dia pon gelak2. dia ckp, xpe la-kite wat lawatan free dlu pg ni. wat lawak antara daerah la plak pakcik bas ni.huhu.maka berpusing2 la kitorg tawaf 1 jajahan kelana jaya sbelum pakcik tu masuk balik ke laluan sebenar setelah mendapat hidayah dan pedoman dari kitorg.

dan aku pon selamat la mendarat kat opis aku wlpon lmbt 10 min (poyo)..

ps: klu aku trserempak ngn papa min kt elevator td, mmg aku pggil pakcik bas tu suh bg 10 sebab kenapa aku lmbt smpi opis arini.


8 comments:

  1. Aku tak kesian kat ko...aku kesian kat pak cik pilot uhuhuhu!

    ReplyDelete
  2. Har har har...aku kesian kat bas tu sebab hari ni terpaksa wat OT...Over Transit

    ReplyDelete
  3. Mungkin ini komplot supaya ko sampai lambat sekaligus menidakkan kehadiran ko dalam spartan 300! - best tau nganggur macam aku skang neh!

    ReplyDelete
  4. jai, ko nganggur heh?xybase ade keje kosong la.

    tukang angkat tepon.

    nk?

    ReplyDelete
  5. azzam,

    seb bek aku xhijack bas tuh..

    ReplyDelete
  6. hehhe....mamai kot pilot tuh...kah kah kah

    ReplyDelete
  7. xybase? apa tuh? pet shop ker?

    ReplyDelete
  8. 13may
    arini 3 april 2008.

    qhaseh
    pilot bas tu berfikir di luar kotak sebenornye..

    panadol7-eleben
    xybase tu ape?tmpt ko bergelak-ketawa ngn kitorg.lupe?tmpt jatuh lgkn dikenang, apetah lg tmpt ko menyebok ari2..

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...