June 5, 2008

minyak o minyak

Petrol price up by 78 sen - and will be reviewed monthly~erk.

"He reiterated that the public should make changes to their lifestyle, saying they must ensure there was no wastage in resources such as water, energy and food"- senang Lah nak cakap.ceh, ubah lifestyle. mungkin cara hidup aku skang pun xde la high mentenen, hari2 pun berkira nak makan, g keje nek bas aje. hidup pun sedang2 aje, serba kekurangan, nak ubah camne lagi??

nak nyanyi lagi bangau o bangau la kejap..

barang o barang
kenapa engkau mahal
macam mana aku tak mahal
harga minyak mahal
harga minyak mahal

o minyak o minyak
kenapa engkau mahal
macam mana aku tak mahal
harga dah naik Lah
harga dah naik Lah

o harga o harga
kenapa engkau naik
macam mana aku tak naik
xlarat nak subsidi dah
xlarat nak subsidi dah

o subsidi o subsidi
kenapa engkau xlarat
macam mana aku tak larat
duit sudah tarak cukup
duit sudah tarak cukup

o duit o duit
kenapa engkau xcukup
macam mana aku xcukup
koridor aku nak wat banyak
koridor aku nak wat banyak

o koridor o koridor
kenapa engkau nak wat banyak
macam mana aku xbanyak
pembangunan untuk rakyat Lah
pembangunan untuk rakyat Lah

aku tau la gomen xleh nak kontrol harga minyak dunia. nak buat cmne, berserah je Lah.

cuba tengok ni.
pic courtesy from mob's crib.

so how?

ps : kata pakcik aku, ini kes salah pangkah. ape kena mengena plak?sbb aku xpangkah pon, tp aku tanda 'right'..baru la betul.



17 comments:

  1. Sabar aje lah. Paklah tu bukan tau apa². Silap² masa meeting kabinet tu dia berdengkur. Kesian Paklah, sampai budak² sekolah rendah pun dah pandai maki dia. "PM kita bodo!"

    Kesian...

    ReplyDelete
  2. Lagi satu, lagu itu sungguh tak sedap. Sila gubah lagi.
    :p

    ReplyDelete
  3. pakcik poyo
    panas?ko panas?

    percayalah, ko berada di sebuah negara beriklim khatulistiwa sekarang ini.

    ami
    kesedapan lagu itu bergantung kepada kelunakan suara penyanyinya.

    mesti suara ko err~x sedap la tu..hahahaha

    ReplyDelete
  4. Nak beli basikal? Murah. Cap Robin Hood. Contact aku. Heh.

    ReplyDelete
  5. azzam supardi
    ok, gua angkat 2!

    angkat 2 jari la.hehe..

    ReplyDelete
  6. Minyak? kasut mana perlukan minyak... perlukan kaki jer...

    ReplyDelete
  7. panadol-7-eleben
    pakai la. minyak wangi.

    ReplyDelete
  8. ye betul2.. minyak wangi.. wahkahkah
    =)) (guling2 mcm tenggiling)

    ReplyDelete
  9. pakcik poyo
    ko jd tenggiling dh?

    wow, nampaknya ko telah berevolusi.

    ReplyDelete
  10. hhmmm, mgkn ini kes salah guna pen, org guna pensel

    ReplyDelete
  11. mak su
    saya pakai ibu jari celop dakwat.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...