July 8, 2009

sapa benarkan??

minggu ni memang aku memulakan kehidupan "seperti" seorang pelajar. paham-paham je la, sejak aku xda keje neh, aku memang dok merata. dulu ada gak rumah sewa, sesekali leh gak balik rumah landing atas katil jap, skang sudah tiada. aku dh xda tempat yang aku leh cakap
"meh la datang lepak rumah aku. nanti aku masak megi kat korang.."

skang dialog lain laks
"wei, ko da kat umah x? aku kat KL neh. nak dok umah ko buleh??"

erk~lain kan skrip nye tuh.

tapi bila minggu ni aku datang, aku baru teringat. wei, aku ada adik yang tengah belajor kat salah sebuah institusi pengajian awam terkemuka di ibu kota.. demm, tengah bandar. dekat dengan LRT. dekat dengan semua port aku lepak. waah, apa kata aku bermastautin di situ? yeah, penghuni haram. jangan memain.. klu kena tangkap, maunya adik aku kena... huhuhu. tapi lantak la. budak baru, mana tau apa2. dah la aras dia sume budak baru jugak. xtau la kot2 awal2 dah ada kaki repot. berani nak ripot? aku campak sume baju sidaian kat bawah kang. wakakakaka.

jadi bila aku dah sampai KL, baru aku cakap kat adik aku yang..
"wei, aku odw g kolej ko neh. nak tido sana.."
hah, adik aku xsempat nak jawab errrrrmm, xbuleh!

walaupun aku kena tinggal bas ke KL* (dan aku almost menanges sebab aku dah xda duit nak beli tiket, ye la aku kan jobless..uwaaaaaaaa) tapi sebagai perempuan kekar dan tegar, aku berjaya gak sampai ke KL dengan naik bas lain selepas aku memberikan hujah-hujahku yang bernas dan adil tanpa perlu membeli tiket baru (dan aku percaya pada takdir, ada hikmahnya jugak kena tinggal bas iaitu... hmm. Tuhan Maha Mengetahui...)

eceh, aku memang poyo.

dan nak dijadikan cerita, timing aku baik. aku xyah nak panjat pagar untuk menyelinap masuk dalam kolej. sebab sem kan baru bukak. line clear! jadi aku dengan muka konfidennya bawak beg baju yang besar, macam student baru balik dari kampung lar. pakcik teksi pun percaya aku student yang baru balik dari kampung.

dan sekarang seronoknya berada di kolej semula, terasa macam budak final year laks, xda kelas, tapi bizi ngan projek final jer.
bezanya, aku bukan student,
dan aku xdak projek final year,
dan aku miskin macam adik aku jugak (aku xbergaji, adik aku lum masuk duit elaun),
dan aku leh tido sampai kol 10 pagi ,
tapi sekarang aku bengang sebab xleh masuk toilet.

ape hal mamat mentenen tu berdiri kat depan pintu tandas dalam hostel pompuan neh? aku nak mandi!


10 comments:

  1. hahahaha. wah bergaya ah gamble camni. jadi nomad sesekali mmg mencabar :D

    ReplyDelete
  2. btol r..abg mentenen mmg bongok sampai ritu pon x pg klass sbb beliau..
    apekah dtg mentenen tatkala aku bgn lmbt??

    ReplyDelete
  3. tandas pempuan tu selalu nak kena pantau dari dekat ker? moskil nyer

    ReplyDelete
  4. membe aku cakap memang mentenen suke masuk asrama pompuan bkn sbb dorg gatal (tu sebab sampingan) tpi sebab dak pompuan tp ari wat repot mentenen.

    ReplyDelete
  5. huhhh! aku dulu pun suka mensquatkan diri kat UIA. Ramai kroni kat sana. masa keje kat uia lagi selamba jadikan bilik kezen aku jadi bilik aku jugak almost 2 bulan.hahaha! Siap ble suh makcik guard bukak pagar sebab balik lewat. Selambaaaaaaaa kodok betul.

    ReplyDelete
  6. mun-e
    sekali ckup la jd nomad. aku xlarat nk wat bnyk kali. errk

    flipflop
    muahahahaha. mcm tau2 je ko bngun lmbt, time tuh la nk dtg menten. tp tgk lampu kt toliet tuh xda betulkan jugak.

    maksu
    dekat lg la best maksu

    benrauf
    haha,budak pmpuan mmg prihatin. aku dlu suke gak ripo kt kolej. nk wat cmne, ajk asrama. wakakakaka. kena la jalankan tugas.

    nani
    sape kata aku squating? shhhhhhh

    ReplyDelete
  7. wakakakakkakakakakkaaa..... :P

    ReplyDelete
  8. nyah..kalu aku jadi pak gard pon aku pcaya hidup2 ko ni umo 18.. awet muda kot!!! size doesnt matter!!!

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...