October 3, 2011

agra (part ii)

aritu story pasal india kena stop kejap sebab gaduh. ahaha.
btw, gaduh besar sbb my bf went to egypt dan gua terkontang kanting kat india wlpn dh plan ke india setahun ngan dia, a week before fly dia g tgk pyramid giza (mana x marahnye, **hidung kempas kempis, haha)

ooh part ii kat agra.
daripada ilmu matematik yang diperoleh sejak bangku sekolah, saya dapat buat simple calculation yang sewa teksi sehari suntuk lagi murah daripada ke hulu ke hilir naik taxi (ataupn auto) dan sewa bilik (untuk taruk bagpack besar dan berat.. huhhh xfhm aku org g backpack bwk beg 15kg, aku pakcing 7kg je. huh!). rate sewa bilik (semata-mata utk letak beg, bukan tido pun) dalam average Rs900-1000 belum naik auto bla2 sume, dan deal dan bergaduh ngn drebar auto yan nak cekik darah, lebih baik naik taxi. rasanya aku bayar Rs900 utk taxi tu, bwk pusing agra, taj mahal, agra fort, bla2 klu mana2 lagi nk pegi (hampeh aku jln 2 tmpt je, bkn salah drebar pon), dan bawak ke restoren halalan toyyiban senang.. siap hantarkan ke stesen keretapi.

tak kena tipu pun, tapi rasanya aku leh nego lagi harga ngn taxi tu, mesti dpt lagi murah.
gambar nanti baru tepek.



1 comment:

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...