December 2, 2012

bantal hantaran polka dot DIY

Ya bekerja macam orang gila.

boleh pulak ada audit minggu yang sama majlis di rancang.
struggle. cuti pun lum tentu dapat. rasa nak mati.
kalau tau awal2 kan senang.

tarik napas.


saya tahu saya nak buat bantal hantaran sendiri.
dulu tengok orang sewa RM10 satu dah rasa mcm murah,
sebab sies tak pernah tahu menda tu boleh bikin sendiri saje.

dan lepas gugel2, ooomaimakk so easy to DIY la.
so i went to Nilai (nk g jalan TAR but that time taknak sangkut dalam KL sbb perhimpunan agung satu parti kt PWTC jem kottt)
buat sendiri jugak

polistrin : RM3.50 satu x 14 = RM45.50
Kain cotton polkadot beli kt Jelita kelas koo RM15 semeter. angkut 2.5 meter RM37.50
Total : RM83

tambah lagi riben bagai hmm ada lah total kos dkt RM100.
kalau sewa pn RM130.
tp sebab saya pakai kain mahal. kalau beli kain langsir RM2 semeter lagi murah.
tapi plan nak sewakan kat orang jugak jadi no hal.

yang plain tu tissue paper. kain kotton 2 kaler, pink dan biru. ni test.

ni contoh satu dah siap. bunga tu cuma tatau nk lekat cmne. bunga buat dari tissue paper . tak nak gam sebab taknak rosakkan bantal.


amacam, kiut tak?

dan kalau ada yang terasa nak sewa bantal ni, bagitau je lah yeh. bantal pink ada 7, bantal biru ada 5. 

3 comments:

  1. kiut! suka polkadot. bunga dr tissue paper tu pn comel. sy plan sejaje nk bt bunga dari doily paper (dh jmpa yg kaler merah) tp M besar menguasai diri maka tak buat2 lg. hee

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...