March 5, 2008

3 more days..

xsabo aku nk tggu 8hb.

bkn ape pn,

aku nak balik kg.

bkn ape pn,

kwn2 aku sume balik kg.

sbb tu aku excited.

korg igt aku xsabo nk ngundi ke?

hmm, xde maknanye..

tp tu la, tggjwb kna tunaikn.

aku sbnornye nyampah ngn pilihanraya ni.

semak tau mate aku tgk poster gantung ctu cna cni,

sakit tinge aku dgr kempen ctu cna cni,

malas aku nak bace paper, kutuk ctu cna cni,

pd pendapat korg kn, poster2 yg diorg dok gantung kt tiang letrik, pagar2, pokok2 tu leh ke mmpengaruhi undi korg? dh la mencemarkn pemandangan, bergulung2 poster tu sbb kna tiup angin ngn kna ujan.huhu.

klu bilik gerakan tu toksah ckp la, penuh ngn lambang parti. agaknye kn, klu la poster2 tu leh trgantung di awangan, kmfirm pnuh langit malaysia ni.

klu tgk bulan tu mcm ok la gak kn, ade la relevannye bulan kt langit,terang je. roket pn ok lg la-soyuz tu tgh g ISS. klu bulan pecah 2, kna bertobat la tu, klu lmbg dacing~korg pk2 la amalan korg kt dunia ni, dunia nk kiamat dh!hehehe..

ntah la, aku rase iklan2 kt tv, paper, poster2, kempen2 tu xde maknenya. sikit pn x brjya mmpsikokn aku nk undi sape.

aku pn xtau la kerajaan mana yg akn memerintah negeriku yg hadhari. korg fhm2 je la, susah tau ngn bnda2 yg ade had ikut hari ni. aku rase bulan mengambang kot utk penggal kali ni. ntah la, susah gak nk predict. ade dwet mcm2 leh buat.

do u have whatever it takes to be Malaysian next top PM?

erk~

"..Harapan Baru Untuk Malaysia
Undilah Untuk Malaysia
Menuju ke arah Negara Berkebajikan.."

huhu

ps: thx for the LPT- 2jam stgh je aku dh smpi kg.

8 comments:

  1. niat is penting..
    so, before u throw ur ballot into the ballot box at ypur polling station...

    sahaja aku masuk Barisan untuk memangkah Bulatan demi Keadilan

    ReplyDelete
  2. alaaa...kamu pangkah ajer mana yang kamu paling tak suka :D

    ReplyDelete
  3. susah2 pangkah kita tanda 'right' jer.Leh?

    ReplyDelete
  4. yuhuuuu....ko baik sikit la dari aku..aku tk register ngundi lagi..bukan tak nak..pilihanraya jer yg tiber2 awal..eerrkkk..betul ke ayat aku?
    **pic annti send kat email ek.

    ReplyDelete
  5. aku suke suasana kempen..meriah..tp aku plg tak tahan berita+iklan kat tv..rase cam nak muntah (esp BU)..and kalo org luar tgk..mesti diorg tanya..BN against WHO?? sbb iklan+berita BN jer yg ada..
    I vote for media fair play..

    ReplyDelete
  6. LPT ape? apsal ku tak penah dengo? adekah sejenis LRT?

    ReplyDelete
  7. to pensel ketot : taip lawak nabil anta ke 32999.

    to 13may : pangkah ni utk bnda2 yg xbtul je. klu kita jwb salah cikgu pangkah kn?

    to garb_ina : klu betul tnda right. yay, betul!

    to jaja : pak lah lupe ko x reg lg. cube ko p ckp kt dia, sy lum reg tp nk ngundi, msti dia kasi ko ngundi. msti boleh Lah!

    to kareem : aku trpk, dwet yg diorg gune utk wat2 iklan sume tu, ade trpakai dwet aku x?

    to ad3ck : LPT tu sejenis langau

    ReplyDelete
  8. post PRU, sapa nak berkemas tu?

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...