July 22, 2008

yay2, nak beli kete omputeh!

jangan marah.

pasni depa drive kompressor la plak.

depa cakap kete omputeh lagi bagus utk long term sebab kos mentenen rendah. kire orait la tu. tgk Chin Yaw, 2 kali baiki V6 kos dah RM50k. banyak tu. rugi. jadi lepas depa wat evaluation, klu nk jimat RM50k , kena belanjakan RM3.43 juta untuk beli kompressor E200. dengan itu, leh la dwet 50k tu dijimatkan dan dapat disalurkan utk kebajikan rakyat.

hah, kan bagus tu. ini salah satu cara nak mengurangkan apa yang 'bocor dan tiris'. dalam latest entry oleh kadir jasin, dia da citer pasal nak percaya kat sapa dalam bab2 ekonomi ni. eii, itu pon nak kena bagitau ke? kan pemimpin2 kita teror bab2 ekonomi ngn matematik ni. kena Lah percaya kat depa. klu depa cakap beli kete ni satu benda yang bagus, aku pon setuju je la. [uwek, terasa nak muntah plak].

klu cmtu, aku pon nak la oder satu.

tapi

jap, jap.

camne aku nak bayar bulan2?

sebagai pejalan kaki profesional dan pengguna bas sepenuh masa, aku selalu berisiko kena simbah air camni kat bus stop. kesian kan kat aku?tu yang aku nak beli kompressor gak tu.huhu.

ps : aku bukan miskin tegar. aku xmiskin fakir. tapi utk org yang hidup cukup2 makan mcm aku ni, RM10 pon aku dh rasa banyak, ini lagi la RM50k. ada RM2k pon dah rasa macam jutawan!

12 comments:

  1. Camnilah, kau pakai kenderaan Japan macam aku. RM3,800.00 cash. Maintainance tukar minyak hitam je setiap 3000km perjalanan.
    Yay!

    ReplyDelete
  2. ami
    aku nek mtrans. singget je sehari.ekonomi handalan. jimat belanja.

    ReplyDelete
  3. kasut,kena ubah gaya idup. Tue le yg terubah nyerrrrrr....kan?kan?kan?

    ReplyDelete
  4. garb_ina
    jadi segala2nya disebabkan oleh kempen "ubah gaya hidup" la ni?huhu.

    13may
    pengangkutan rasmi: rapidKL.

    ReplyDelete
  5. babe, kau leh kasik url fotopages kau? nak tgk pics yang lain kat Sinar Salam itu hari. tenkiu. =)

    ReplyDelete
  6. ye, diorang mempunyai pemikiran gergeliga.boleh buat mata cincin.hehe..

    kalu hati dah nak pakai merc tu,macam² alasan dibagi.

    kesian kat ko ek. xpela, nanti aku cuba usahakan ngan TV3 tuk masukkan citer ko lak dalam program Bersamamu.hehe..

    ReplyDelete
  7. oi kat umah ku ade 2 kompressor lah. tak kesah pong. klu ko nak pinjam boleh. 1 winzip, 1 winrar. nak yang mane?

    ReplyDelete
  8. keta omputeh? adalah keta yang tak semestinya kaler putih...ek

    ReplyDelete
  9. azlin
    hehe. aku bg dh. sori2 lambat lak bg.

    mr penyubiru
    nak suh aku masuk bersamamu?orait.leh2. mari la menonton rancangan bersamaku!

    ad3ck
    ha ha ha. lawak la tu konon?x pon.

    mak su
    klu nama kete tu mcm cakap omputeh, yg tu la kete omputeh tnpa mengira perbezaan kaler.

    gen2 tu nama cm omputeh. leh klasify kete omputeh x?

    ReplyDelete
  10. 13may
    hello..

    aku dah anto emel kat hang, yang hang xreply apsai?

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...