July 21, 2008

berdasarkan gambar di bawah, sila buat cerita sendiri mengikut sesedap hati anda asalkan tidak mengandungi unsur khianat dan hasutan.

malas aku nak citer. bukan xde benda menarik pon, tapi aku xlarat nak mengarang. cuma apa yang boleh aku katakan, keje aku wiken lepas adalah point and shoot. suma benda pon aku snap. tapi sori la, gambar2 yang aku amek memang xde nilai estetika. huhu.

aku dah la bosan tahap gaban sebab kena tinggal sorang2 kat umah, jadi aku amek la gambar barang2 berharga yang aku nampak. mesti la berharga, korang igt sabun dynamo tu leh dapat free kat giant?kena beli beb sebab tu berharga.hehe.

dah xtau nak buat ape dah, bru aku terigt Yayasan Salam ada aktiviti kat Rumah Sinar Salam, Chowkit. aku pon berdesup g situ, ye la, at least ada benda gak aku leh shoot. aku pon xpernah g sana, n xpernah la plak menari poco2, maka aku dengan berbesar hatinya melangkah ke Chowkit walaupon aku dah terlewat sejam. jangan terkejut, aku terlewat sejam pon leh dikonsider sebagai yang paling awal sampai. pasai ape, yang lain sume tu sampai lagi lewat sebab jem. tapi kali ni jem bukan sebab roadblock ok, n aku xmarah gak sebab aku nek lrt. perjalanan smooth dari Taman Bahagia ke PWTC.

balik dari ChowKit, hoosemate aku ajak pi Tasik Perdana. nak pi tengok pameran landskap. aku bukan minat sangat benda2 taman bunga ni, tapi aku ikut la jugak sebab diorang sanggup datang amek aku kat Chowkit. ala, aku tau diorang tu saje je nk ajak aku sebab diorang nak aku amek gambar diorang la. dengan senangnya diorang memperkotak-katikkan aku. posing sana, posing sini, aku sengsorang jadi tukang amek gambar diorang. dalam beratus2 gambar tu, ada 1 je gambar aku ngn diorang yang cukup korum. terima kasih kepada cermin, akhirnya ada jgak gamabr kenang2an aku kat situ.


Ahad. ad-hoc punya program. dah penat tekan remote tv, dah mabuk tengok desperate housewife marathon, dah desperate xtau nak buat apa dah. last2 angkut2 nasi bawak bekal g ulu yam. xpnah pi sana. dh la g kol 3pm. sampai je ari macam nak ujan. tgh2 makan, pinggan aku banjir. hanyut suma nasi dalam pinggan. huhu. pengajaran, lenkali nk kuar mana2, plan ape2 ke, sila tgk ramalan cuaca!

dalam cerek kat gambar atas tu ada air sirap tau. ada sekor baby monkey tu sebok nak curi air sirap aku. wei, penat tau aku bancuh kat umah, angkut turun lalu celah2 batu pastu dia nak curik plak. last2 aku bawak cerek air sirap tu masuk dalam air terjun. padan muka, baby monkey tu xleh merasa air sirap. hahaha. klu nk jgak, sila bawak gelas sendiri. aku xkuasa nak share cawan!

ps : facebook baru aje diharamkan kat opis aku. uwaaaaaaa!


9 comments:

  1. dengan senangnya diorang memperkotak-katikkan aku

    hmm..dari saiz badan ko,aku rasa apa yg ko luahkan tu logik kut.apatah lagi baby monkey tu pun berminat dgn ko.hehe..cabutt!

    ReplyDelete
  2. gambar ko ade satu..tue pon xnmpk muke..kesian sgt kat ko..

    ReplyDelete
  3. Oi..bila pulak aku buat album?
    Tasik Perdana? Patutlah Ahad petang tu aku lalu situ sungguh banyak kereta.

    ReplyDelete
  4. yang ampon berselerak bagai nye rumah ko. lepas tuh ko bangga nak tunjuk kat semua org kan?

    p/s: facebook kene block, blogspot blom lagi ehehehehe.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. mr penyubiru
    huhu.

    depa memang. mentang2 la aku paling muda kt umah tu, aku kena buli. aku budak kecik lagi!

    nu3k
    huhu. cian aku kn. ko jd fotografer aku le plak.

    ami
    haha.
    tiap2 kali aku lalu LDP, banyak sungguh kete. nape ek?

    ad3ck
    suke ati aku la. jeles la tu, umah aku cantek. ada gajah. sori la dlm frame gambor tu bkn gambor ko. huhu.

    ps : bersedia la korang menerima kehilangan aku dari dunia siber ni.

    ReplyDelete
  7. adeck
    yang ampon? adakah kau ni cuba nak memulakan catchphrase baru? ni mesti banyak ponteng kelas WXET2601 - Pengenalan Kepada Sinetron Indonesia ni. ya ampuuuunn..

    kasut-gombak
    ye, aku bersetuju dengan min. rumah kau lagi berselerak dari rumah aku, kan min kan? (cakap ye tau, nanti aku bagi lima posen)

    ReplyDelete
  8. zaid
    sejak2 dia keje kat area CM ni, dia rajin lepak ngn member2 Indon dia kat sinar kota. haha.

    eles, umah ko lagi bersepah kn?tau dh. stor room aku pn lg kemas la dr umah ko.

    ReplyDelete
  9. dalam malas2 mengarang pun dapat mengarang panjang2. Mesti aktivit kegemaran sampingan adalah membebel dalam pelbagai aspek dan prospek.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...