November 12, 2008

canon photomarathon : lambatnya update

benda ni dah lama berlalu. kira-kira 8 juta tahun dahulu. hehe. aku, jehan, nany, sukahati, chot (diingatkan ini bukan chot the street photographer tu), erma, hazifah, dan ribuan tukang2 amek gambar seantero nusantara berkumpul kat berjaya times square utk canon photomarathon. aku yang tak reti bangun pagi sebelum ayam berkokok pun terpaksa bangun awal (rekod utk tahun ini. hehe).. sebab registration start kol 7 pagi, maka aku subuh2 dah keluar dari umah.


kol 7 pagi, uii queue dah panjang. ada 2 kategori : 1) pro --> klu korg bwk je dlsr xkire la korg bru pakai kamera tu sehari je pn, kamera pinjam ke, xreti nk ejas ape bnda pun, reti pakai auto je, otomatis masuk kategori pro. xaci. 2)kompak -->kamera biasa2 je. janji digital.

kat sini pun aku dah rasa kalah sebelum bertanding. sorang2 bawak gear gempak abes. setakat aku bawak kitlens, kamera pun aku sorok je dalam beg. malu. lepas tu, yg bertanding bagi kategori pro pun mak ai ramai giler. kebarangkalian nak menang memang rendah la, agaknya dalam 1/2000 kot. klu pakai kompak chances nak menang tinggi lagi kot. mungkin 1/300 je. so tahun depan aku masuk kategori kompak je la.

photomarathon ni macam ala-ala explorace la. ada 3 pitstop- times square, paviliion, klcc. bila dah sampai kat pit stop baru leh amek klue. setiap 1 klue theme lain2. masa pertandingan start dari 8.30 pagi sampai 4.30 kot. giler, keje menangkap gambor je. klu korg jalan2 area times square, klcc, pavillion masa 1hb lepas, mmg ramai yg pakai baju merah. ni tema-tema yang diberi :
1) indulge metropolitan
2) mess in rules
3) goes green
so far, aku memang dah fedap ngan tema-tema tu. aku xlarat. penat. ngantok. psiko aku memang dah kalah tgk org lain. pastu dah la aku trserempak kawan aku kat photomalaysia, diorang tunjuk gambor diorang, mak ai cantek giler. terus la aku give up. ngan lapar, jalan kaki lak tu, panas. last-last aku amek gambor ntah hape2. xde kaitan ngan tajuk. ngeee..

untuk senarai pemenang, sila klik kategori2 dibawah :
kategori DSLR
kategori Kompak

itu je la hapdet utk minggu ni. entry ni aku peram berapa hari dah. sampai masham. nanti aku nak story pasal BINGKAS lak. tggu la, gambor xsort lagi. out.

10 comments:

  1. oh tu la kembar ko ek? yang baju merah tuh kan?

    ReplyDelete
  2. ko Wong King Lee yg menang grand prize tu kan?

    wah! hebat la ko! tahniah yer!

    tahniah sekali lagi!

    ReplyDelete
  3. hahaha... nnt share keputusan UPSR Ko dgn aku k??

    uits?? ko ade kembar ker??

    ReplyDelete
  4. ad3ck
    hahaha. a'a, kembar aku yg baju merah pmpuan tu. hahahaha.

    mr penyubiru
    mekaseh la yek. ko mmg rabun.

    jard the great
    ngee, ku da kembar. adik ku pn kembar. ngeeeeeeeeee..

    result upsr aku? hmm, 3A2D.. A tu sains, math, BI. D tu BM.. hehehe.

    ReplyDelete
  5. aku yang tak menangNovember 13, 2008 at 6:41 PM

    tak apa tak menang. asal menang semangat wakakakaka.

    sib baik dapat tshirt free, makan free, bergembira free, cuci mata free dan banyak benda free lah he he he...

    ReplyDelete
  6. maksu lagi ler malu nak join, ada kamera zaman baru merdeka tu, kena beli pilem dulu katanya... huhuhu

    ReplyDelete
  7. alo kasuut eh nak panggil apa ek..

    sori la,hamba first time lawat blog tuan hamba.

    menarik ye blog u.ada aura yg tersendiri.

    nice to see u in world of blog

    salam perkenalan

    :-)

    ReplyDelete
  8. siyes bazir gile mase masuk bende hharaaam jadahhh nih.
    geram aku

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...