November 5, 2008

pagi-pagi lagi aku dah kusut

pagi tadi,
aku masak nasi.
aku basuh beras,
lap2 periuk tu,
terus aku letak dalam periuk karen.

aku naik atas,
aku gosok baju.
tapi,
aku macam lupa sesuatu..
adakah ... ?
aku bergegas turun bawah.
hmm, nasi mentah.
.
.
sah,
.
.
aku lupa letak air masa tanak nasi tadi!!

aku tambah air,
okey la kot nasi tu nanti.
aku naik atas,
nak bersiap g keje.
tetiba terpandang plug iron,
hah, aku tak tutup pun rupanya..!
adeh.
nasib baik tertengok.
kusut2.

tiba2 hujan lebat,
aku dah siap2.
camne nak gi keje ni?
sabo2, hujan rahmat Illahi
sementara hujan reda.
aku tido kejap pejamkan mata.
.
.
.
zzzz..
.
.
.
emi, emi, bangun la.
ada orang kuis kaki,
aku buka mata, o kak yanie.
meh la kak yanie anto ke lrt,
terus aku bangkit, amek beg, capai kunci.

dia drop aku kat bus stop tepi lrt.
betul2 kat depan tempat aku beratur hari-hari
selamat aku,
xde la lencun pagi-pagi

aku tunggu bas seorang diri,
sangap la aku kat ofis nanti,
takda geng nak makan tengahari,
yasmin g bandung, nany plak cabut gigi,
hai hujan-hujan camni,
alangkah syok kalau dapat mc.
.
.
aku raba2 beg.
hah, mana henset??
.
.
la, tertinggal la plak,
tengah cas tadi.
tu la,
cam ngigau je tadi keluar ngan kak yani.
.
.
adui.
.
.
masak la henset aku,
kena cas sehari suntuk.
tapi tak bahaya kot,
dalam hati tetap takut2.
sabar..sabar

bas sampai.
aku naik bas.
jalan jem lepas hujan.
hmm, aku layan perasaan.
awat la aku pelupa arini,
rasanya takde makan semut pun malam tadi
.
.
masak nasi tak taruk air.
.
.
iron baju tak tutup plug.
.
.
henset plak tertinggal.
.
.
.
.
hmm..hmm..hmm.
.
.
tapi aku rasa kan..
cam ada benda lagi aku lupa nih.
.
.
alamak,





plug periuk nasi pun aku xtutup tadi!

alahai.

ps : ada gak berita gembira. honda tgh revised harga civic hybrid. tggu thn dpn.. bila la angan2 mau jadi kenyataan.

16 comments:

  1. oo.. tak semayang subuh er..

    ReplyDelete
  2. lupa.. ko neh sama ngan si dia la... LUPA EPF. hehehehe... tapi dia dah ingat skunk tau.....

    ReplyDelete
  3. ayie
    waktu smyg subuh tu dah lama berlalu.. xmasuk dlm cerita sbb tu bnda baik2.

    panadol7e
    lupe EPF??apekah?

    sukahati
    ye, pndai la ko. aku bg ko 10markah. tu tajuk yg paling seswai. tajuk tu lg ok dr romlah.hehe

    ReplyDelete
  4. kita serupa.. aku pong pelupa jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  5. bukankah periuk karen auto off biler nasik dah masak.

    maybe ko tertelan semut masa tido malam tadi kut.huhu..

    to jard, ko lupe hp jugak ke?

    ReplyDelete
  6. duit2 epf tu mesti simpan dalam perut si dia.. lain mcm je tgok perut si dia.. oopss..

    ReplyDelete
  7. Org2 tua kata, kalau muda² dah pelupa maknanya kawen lambat.
    Abislah ko

    ReplyDelete
  8. jard the great
    eh ko pelupa rupanya? aku xlupa, aku nyanyuk je.

    mr penyubiru
    aku xsuke la tgglkn brg2 letrik ni on lama sgt. periuk nasi aku tu dah la cm ala-ala bengong sket. kn short circuit susah lak.

    ayie
    oo..ko ckp psl abg ko ke? haha

    ami
    xleh pki la apa yg ko ckp. sbb aku dah kawen sebenornya. erk~ hahahaha

    ReplyDelete
  9. aku datang sini......
    Aku kuar masuk blog lain
    aku masuk balik kat sini
    aku lupa nak komen
    he he he

    ReplyDelete
  10. Hello, I like the blog.
    It is beautiful.
    Sorry not write more, but my English is bad writing.
    A hug from Portugal

    ReplyDelete
  11. aku tak tau nak comment ape...tapi aku terus gelak bila baca komen sebelum aku... wakakakakaaaa!

    tapi ape kene mengena lambat kawin ngan pelupa?

    ReplyDelete
  12. erme...
    nice n fun blog...hehe...
    blog org je yg masih standard..huhu..nway...org dh jd follower tau...=P

    ReplyDelete
  13. entry ni lagi... post la cite baru.. jari aku dah mengigil2 nk mengomen ni.. ngeee~

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...