May 13, 2009

hari-hari terakhir di ibu kota

i.
Kem Motivasi Bimbingan Kasih
BINGKAS SK Seri Lagenda Langkawi
30April-2Mei 2009
LISRAM (Lapangsasar Antarabangsa Langkawi)
Bingkas Langkawi. 1st time aku jejak kaki ke utara, ke Langkawi pulak tu. tapi korang ingat aku gi sana sebab nak beli pinggan mangkuk ke (mak aku oder macam-macam, tapi aku beli daim je sepeket.. sebab ringan dan muat sumbat dalam beg. jahat tak aku?) program terpaksa diadakan di LISRAM, sebab SK Seri Lagenda tu kurang kemudahan. Syukran-syukran sebab LISRAM beri keizinan untuk menggunakan tempat tu untuk Bingkas, free lak tuh.

LISRAM memang spooky beb, sebab memang tengah hutan belantara, takda penghuni kecuali pak guard di pondok pengawal dan cengkerik dan siput babi. coverage pun cukup2 makan je. terpencil sungguh. banyak kisah gak kat Bingkas Langkawi ni daripada hantu takda kepala sampai tersadai dalam hujan kat pantai Cenang. yang pasti, aku xteringin pun nak jadikan Langkawi destinasi bulan madu. awak, kita gi tempat lain heh?? (statement poyo, sape lak awak ni???haha)

ii.
Kem Motivasi Bimbingan Kasih
BINGKAS SK Utan Aji, Perlis
8Mei - 10Mei 2009
SMK Syed Alwi, Kangar
Bingkas Perlis. kiri kanan sawah padi, aku memang jakun tengok sawah. seb bek tak sawan. Perlis tak se-mencabar macam Bingkas Langkawi. tidur pun atas tilam, empuk. hehehe. ye la, tido kat asrama sekolah. takda kisah siput babi atau hantu takda kepala dan malam pun tak bertemankan bunyi cengkerik. cuma yang mencabar kat sini adalah emosi. waah. cmni sebenarnya, 2 orang pelajar yang aku jaga datang dari keluarga yang bermasalah. panjang sangat permasalahan dia, nanti insyaAllah aku postkan surat wasiat seorang pelajar yangmemang boleh bikin hati korang tersentuh, menanges sampai keluar air hidung.
iii.
Bingkas ke-3 akan berlangsung di Kedah (lagi 2 minggu), lepas tu kat Bukit Gantang, lepas tu Penang, lepas tu Kelantan, lepas tu berakhir di Johor. minggu ni yayasan salam sepatutnya masuk ke Kg Orang Asli Sg Jang kat KKB untuk program Hygiene, tapi postpone ke bulan depan. minggu depan aku cuti-cuti Malaya kat Terengganu (campur selebret hari tamatnya aku bergelar seorang pekerja).. yay!

aku pun dah tak punya banyak masa kat KL ni, agak2 gundah sebab aku dalam fasa meninggalkan orang-orang yang aku sayang (berjauhan secara fizikal, aduh) dan semua aktiviti yang aku suka tapi dalam masa yang sama, aku mendekatkan diri dengan mak ayah aku.. xpe, kasi can aku duduk bawah ketiak mak dulu, insyaAllah aku akan kembali semula ke KL dengan restu mak. aku dalam fasa transformasi hidup (tapi tak decide nak buat apa lagi, sbb mak aku....) mcm tak berapa nak suka je kalau aku serius benor dengan keje2 volunteer works ni.
* 3 orang kawan aku dan CEO yayasan salam sekarang berada di Timor Leste untuk setup projek ICT kat sana. walapun dengar cerita aku diproposed untuk jaga satu projek ICT bawah Yayasan Salam jugak (membabitkan ibu tunggal kot), yang pasti, aku dah angkat tangan siap2 gak untuk g Timor Leste! kalau tak dapat, xpe. aku join MALBATT. huahuahauahaua. aku nak tolong Kak Lang gak untuk Bingkas, tapi kak lang, bagi saya borak bincang baik2 dulu dengan mak saya yek!

11 comments:

  1. agak2, bape lama ko nak bermastautin kat ganu tu

    ReplyDelete
  2. Saya sayang mak saya..rare! conteng kat dinding camtu. Nak marah pun tak jadik

    ReplyDelete
  3. shamie grace3 hari.

    hah!

    amiami, slamat kembali. hahaha

    ntah sape ntah conteng dinding tu. nk kate budak2 sekolah yg join kem, xkot. sbb tulisan tu tggi, aku pn kena jinjit utk amek gmbr. aku rasa cikgu yg conteng.

    hahaha.

    ReplyDelete
  4. aku yang tadek dable chinMay 13, 2009 at 4:39 PM

    macik, make sure balik kl balik. waaaaa, aku tadek geng rooftop CM dah pasnih huhuhu.

    pastu ngan sapa aku nak borak pasal kamera tanpa rasa segan silu dahhh huhuhuhu.

    pastu ngan sapa lak aku nak ajak amik gambar bersama2 tanpa juga rasa segan silu.

    sapa sapa sappppaaaaaa jika tidak ko wahai kasut.

    ReplyDelete
  5. aku pun nak gi Timor-timor...eh silap, timor leste. mesti mak aku x kasi gaks. huhuhuhyuuu......

    ReplyDelete
  6. ha lame tak menyibok kat sini.
    nk join buat volunteer work ni camana eh?? dh lama teringin, tp tatau mane nk celah

    ReplyDelete
  7. aku yang takda dabelchin
    ko dh ada abe nik. abe nik ada kamere.. ala ko neh. kasi can la aku nk outing ngn abe din. sebok je ko nk folo gak.


    hahahaha.

    garb_ina
    hah, xpe. ko xleh g, aku leh ganti tmpt ko. haha

    rajawali
    =)

    akubencikaukopi
    folo aku. meh. sies

    ReplyDelete
  8. apsal takde org pon kol aku utk keje volunteer neh?? ehehehe

    ReplyDelete
  9. jard the greatkena cari sndiri la. xleh harap salam call.. klu nk join, call salam. tu je.


    hehehehe.

    ReplyDelete
  10. kasut gombak letaknya di gombak

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...