June 16, 2009

kasut-gombak hidup semula..

dah dekat sebulan kot aku xjejak dunia siber. sbb aku dah lama sangat kat dunia luar. blog sendiri pun x menten, blog orang lain lagi la aku xsinggah. huh.

kini, aku kembali.
aku juga bersiaran dari kampung halaman dengan kucing2 comel di atas riba sambil minum air yang mak aku buat, bukan lagi dari meja empuk ofis dan ber-e-kon.. status aku sekarang adalah suri rumah mak aku sepenuh masa, bukan lagi perempuan berkerjaya. hebat kan?
yang paling menyeronokkan, aku spent sebulan lepas aku berhenti kerja dengan follow program Yayasan Salam berBingkas-Bingkas menjelajah sekolah-sekolah luar bandar kat malaya. aku baru je balik dr Bingkas kat Perak..dan esok aku dah naik ke Kelantan.. Bingkas lagi meh..!
gambar kawan aku yang diuplod tanpa permisi..LMS- larut, matang dan selama. aku dan kawan aku giler excited tengok pokok bakau. walaupun area tu femes dengan mee udang (bukan sedap pun, harap udang je manis), tapi lagi berbaloi ke kuala sepetang untuk menikmati pemandangan pokok bakau dan melihat sisa-sisa sejarah bekas laluan keretapi pertama di Malaya..

walaupun sengkek, tapi hidup bahagia.
sapa tak nak?

11 comments:

  1. Mantap! Aku pun nak pergi shootout kat Penang dgn Kuantan. Sikit hari lagi. Bahagia..bahagia.

    Bukan hospital bahagia.

    ReplyDelete
  2. ami
    ko nk g kuantan heh? singgah kemaman.. meh.aku belanje kopi haipeng.

    ReplyDelete
  3. Ko tak keje. Mana ada duit. Gila dayus aku mintak penganggur belanja aku minum.

    ReplyDelete
  4. aku pun nak, hari2 hidup bahagia macam tu ;)

    ReplyDelete
  5. ami
    aku mintak la dwet 5 ingget ngn mak aku. mak aku xda tanggung sesape dh skang neh.

    didi dudu
    bahagia. xyah kawen pn. igt kawen je leh bhgia?benti keje pn leh bhgia. hahaha

    ReplyDelete
  6. nnt ko buatlah video "where the hell is kasut gombak?" mintak kopi haipeng sponsor. hehe

    ReplyDelete
  7. 2nd pix also nice compo and color but kena cropping untuk bagi pix tu ada impak maksima..

    ReplyDelete
  8. maksu pun suka cenggitu, kebahagian amat sukar utk dicari

    ReplyDelete
  9. nice pics.. should come to sabah.. hehe

    ReplyDelete
  10. Saye pun nak tgalkan kasut skit di sini...windula kt Emmi...

    ReplyDelete
  11. teringin nk mam mee udang kt kuala sepetAng tuh lg.. dgn korg semua,,,

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...