April 21, 2008

kisah pagi senin..


i have a sore throat, a nose is running2, my nasal is congested, i cough a lot, and i'm sneezing.

huh.

my tukang-kasut says dat i have an acute viral nasopharyngitis.

apekah?

selsema la.

padan muka aku. ni aku dapat masa ari jumaat time aku berjalan2 di opis hour la neh.

ye olde english sayings~ klu kita biarkan selsema tu, ia akan hilang dalam masa seminggu. klu kita rawat selsema tu, ia akan sembuh dalam masa 7 hari.

betul.

cikgu bio aku pon penah ckp mcm tu.

ni plak aku jmpa masa aku wiki-wiki psl selsema.

"There is no medicine also found to end a cold. The medications only reduce symptoms. "

hmm..

jadi, aku akan biarkan antibodi semuladi aku "aja-aja fighting" ngn virus2 yang ada dalam sistem respiratory aku. selama ni diorg xde keje gak.

haha.

kes dengki.

ps : ketika post ini ditulis, air idung aku meleleh2 kuar. aku tadah ngn baldi. muahahahaha.xsenonoh.

6 comments:

  1. acute tak kenal, a kiut person maksu kenal, kasut gombak ler... :)

    ReplyDelete
  2. mak su
    kembang kuncup idong kasut-gombak..

    ReplyDelete
  3. panadol-7-eleben
    jai, igt ko xsudi dah singgah kat blog koman aku neh. almaklumlah, keje dah gempak skang.hhuhuhu..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. air hidung?? tadah dalam baldi?? warna hijau?? dah nak penuh dah baldi tu?? eee... yuck...

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...