May 29, 2008

aci tak aci? [hapdet kat bawah-tagged lagi]

aku melangkah masuk perlahan-lahan kat 1 kedai mamak ni.

ramai dol mamat ensem (mamat k, bukan MAMAK).

so kena la kontrol ayu beb.

aku pilih port baik punye.

dah parking, aku kuarkan vaio pink aku, ready to surf.

sorg mamak tu dok usha aku mcm aku brhutang ngn dia.

aku tau la aku xoder ape pon lagi.

sabo bleh?

aku betul-betulkan tudung, angkat tangan, lambai-lambai gemalai kat mamak tu, kuarkan suara dengan agak kuat .

"aci, oder plis..!"

mamak tu terkedu. mamat meja sebelah aku sengih. awek meja depan aku dok mengekek gelak.

aku silap cakap ke?

mamak tu datang kat aku. muka kaget.

"Unga peru enna? aiyo adik manis, saya muka ada macam Rajinikanth adik pggil aci. saya abang la. entha indhiya naattu maanilathula romba janathogai irruku.."

erk~ cmne leh sasul lak.

ps : sori la bai..saspen tadi.hahaha.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[hapdet 300508: 1000-aku malas nak tambah entri baru la. citer mamak tu tgh meletop2 tau.]

7 fakta mengenai diri aku sebagai kasutgombak..

1) org putih pggil footwear. footwear of gombak. yeah, u rite.let's gone!
2) brand amerika ( i hate amerika, u kno)
3) saiz 6.5 (kalau bata saiz 5, selipar jepun saiz 9 stgh)
4) kaler coklat bintik2 putih
5) berpasangan
6) tapak flat aje
7) multi-function. itu la kasut opis, itu la kasut jalan2, itu la kasut raya, itu la kasut ballet.

7 perkara yang menakutkan aku sebagai kasutgombak..

1) kena curi
2) kena basuh
3) kena pijak
4) kena buang
5) kena jual kat bundle(ebay ok lg, leh demand)
6) terpijak "tet" sampai kena samak
7) kalau tuan saya beli kasut baru

7 lagu buat masa sekarang yang diminati oleh kasutgombak..

1) yesterday - the beatles
2) at your side - the corrs
3) hujan - adibah noor
4) imagine - john lennon
5) ku mahu kau tahu -hujan
6) here in my home - MAFU
7) itu aku - sheila on 7

7 perkara / perkataan yang selalu kasutgombak sebut..

1) mungkin
2) sengal
3) giler r
4) ye r
5) gempak
6) ngot
7) mengong

7 perkara(material-plastik) yang amat bernilai buat kasutgombak..

1) nikon D60 yang kat dalam kedai fotokem tu
2) laptop vaio kaler pink kat dalam sony center tu
3) jaket adidas yang patung pakai kat butik adidas tu
4) deuter 40L yang aku tengok kat kedai madam sia pertama complex tu
5) volvo XC 90 yang ada kat showroom depan warung mak jah tu
6) umah banglo 3 tingkat kat area seblah opis aku ni. bila la nk duduk ctu?
7) betapa bernilai tgk la, smpi aku simpan kat kedai xsangup nak beli.hahahaha


7 pertama kali dalam hidup kasutgombak..

1) Pertama kali aku sekolah darjah 1 lepas aku abes tadika
2) Pertama kali aku UPSR masa aku darjah 6
3) Pertama kali aku PMR masa aku tingkatan 3
4) Pertama kali aku SPM masa aku tingkatan 5
5) Pertama kali aku belajar kat matrik lepas aku abes tingkatan 5
6) Pertama kali aku belajar kat U lepas aku abes matrik
7) Pertama kali aku kerja lepas aku abes blaja kat U

7 orang yang kasutgombak mahu tag..

1) nany farouq
2) shafiq BGK
3) lisa idayani
4) ruzaini panadol7e
5) ijan altantuyi
5) amibyl (aku tau ko xnk jwb pon)
6) ad3ck sepet

amaran : korang tukar la kasutgombak tu kepada saya. k?aku bkn suh korg bercerita psl pertama kali ttg aku.hehe.

29 comments:

  1. Ha...ha... Tu lah kasut do control ayu sgt... ;)

    ReplyDelete
  2. camne boleh tershashul..? :)-

    ReplyDelete
  3. ampang girl
    kena la jaga saham.

    mak su
    mamak tu jambu la.hahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. soalannye sekarang, mane aci?

    ReplyDelete
  5. klako laa erme nih...hahahahah

    ReplyDelete
  6. apada..ko nerbes ek tgh mamat2 kat skeliling sampai tershashul...uhuhuh..

    ReplyDelete
  7. dewi maya
    gelak la bnyk lg. kihkihkih

    shafiq
    salahkan mamak tuh!sies, dia jambu.

    ReplyDelete
  8. Macha! roti petak kurang minyak double ngan cheese cantum kasi garing, kuah kari ayam dan bagi air suam satu!

    ReplyDelete
  9. Macam dah nak terbongkar je identiti kau sebenar. Bukan ke kau tu sebenarnya minachi?

    ReplyDelete
  10. panadol-7-eleben
    tambi, roti petak minyak kurang asam dabel cheese kasi rentung siap!

    ReplyDelete
  11. ami
    ami minachi..

    shhh, diam tau.jgn bgtau org lain.

    ReplyDelete
  12. mn la ko dpt ayat2 bhs tamil tu mek?

    ReplyDelete
  13. salam2.. lame tak usha page kamoo..

    kaler coklat bintik2 putih?? <-- ape nih??? eee

    ReplyDelete
  14. nani
    blaja ngn antie pantri.hahaha.

    ReplyDelete
  15. ayie
    kamoo mmg sombong skang.

    kamoo mmg berlagak skang.

    kamoo mmg POYO..!

    hahaha.

    kaler coklat bintik2 puteh->kasutku demam campak la.

    ReplyDelete
  16. hekeleh.. ape yang aku sombong? aper yang aku berlagak? aper yang aku poyo? arghhhh.. haha

    weih.. ko pandai cakap india er.. mantap la ko skarang.. belaja dengan lingam?

    ReplyDelete
  17. ayie
    aisehmen, mana ada blaja sama itu lingam.

    gua blaja sama itu amy search la.

    hahaha..

    ReplyDelete
  18. ish ishh ishhhh....

    anak sapa la nih :P

    ReplyDelete
  19. 13 may
    anak en timbaland.

    xknal ke?

    ReplyDelete
  20. klaka2 haha..(gelak tak ikhlas)

    ReplyDelete
  21. ayie
    bile kamoo mau dtg cni?

    meh la masuk projek aku lak.

    xyah la nk dok bertapa kat cna lama2.

    ReplyDelete
  22. hehe.. macam dlm penjara dol aku dok saner.. jom ar join team aku.. meh ler.. meh.. meh.. dialu-alukan.. benefit:ym, ekeke

    ReplyDelete
  23. ade tambahan lagi kee mi... vaio pink mmg cute pun.. =D

    ReplyDelete
  24. sarakokohani
    lama banget nggak jumpa sama kamu dong!

    ayie
    hmm, tang ym tu cm sronok aje bunyiknye..

    dewi maya
    korg la sokmo tag aku, kena la hapdet..

    ReplyDelete
  25. ada n3 stail tumpang2 ker?

    seb bek tak tag maksu...huhuhu

    ReplyDelete
  26. maksu
    nak tumpang pi kg semutar, leh?

    ReplyDelete
  27. haha.. lawak lawak..
    nasib baik tak kena pancung ngan mamak tu.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...