May 21, 2008

salam dari kasut-gombak

lamanya xupdate blog.

baru masuk opis arini.

balik dari Penang aku terus demam.

semalam MC lagi.

giler r, dlm masa kurang 30 hari, aku dah MC 2 kali.

dalam masa 6 bulan, aku dah 7 kali g klinik.

memang rekod.

kena beli medical insuran la.

ada sape2 nak jual kt aku?

hehe..

dan aku pon kena tagged ngn panadol-7-eleben, n shafiq.

k la, aku jawab.

LIST OUT TOP 5 PRESENTS YOU WISH FOR & THE REASONS FOR YOUR CHOICES

1- NIKON D60
dari dulu aku nak DSLR. aku suka tgk gmbr cntek2. aku nk berkongsi pemandangan yang aku tgk dari perspektif mata aku. aku nyesal lak beli T-2 tuh. aku berangan gak nk jd freelance photografer. tgkp gmbr org kawen. tggu la, nnti zaid ngn mira kawen, aku nk tgkp gmbr diorg.

2- TEDDY BEAR
aku xpnah ada teddy bear. yg kecik2 tu bnyk la. aku xpnah ada pon yg besar. aku tgk kwn2 aku (trutama yg pmpuan) suma mesti ada 1 teddy bear yg besar gedabak. sebab diorg ada so aku nak ada gak la.

3- BEBIKET
aku nak bela kucing. aku nk ada anak kucing yg comel. n aku akn pastikan anak kucing yg aku bela tu xkn besar2 iaitu dgn cara tidak memberi diorg makan.hahaha. (dpt chipmunk lg bgus)

4- DEUTER 40L
kn aritu aku ckp aku nk upgrade deuter aku. aku ni kn jenis yg suka bwk brg bnyk tau klu g jalan2. balik kg 2 hari je, tp bwk bekal baju ckup utk seminggu. tu korg xtgk lg beg yg aku galas kt depan, plastik2 yg penuh kt tgn. jadi aku kena bwk beg besar sket, leh sumbat sume sekaligus.

5- GILERA RUNNER VXR 200
aku pon xtau apa masalah aku, tp aku mmg minat giler ngn skuter nih. bnda paling smat dalam dunia. mmg giler r. klu aku bwk, kmfirm korang jeles giler.

THE PERSON WHO TAGGED YOU IS JENG_JENG_JENG

1-PANADOL-7-ELEBEN


5 IMPRESSIONS OF HER/HIM
1- pemberita sambilan masa keje kt opis aku nih.
segala gossip, skandal, berita hangit, tnya kat dia. kmfirm dia tau. dia ni CNN.

2- takut gemuk (dulu la, skang x lagi)

-klu brekfes ngn dia, dia beli betik je sepotong, xpon roti krim tuh. tp skang dia makan xingat dunia. hahaha.


3- secretary aku.

-dia la tukang tolg reply sms aku dikala zaman aku brskandal ngn sorg kwn aku nih(hahaha). mmg bzbodi sungguh. sume sms dlm henset aku dia baca. siap tolong reply kn, dh la reply melampau2. sungguh diada-adakan ceritanya.


4- ayu
-sies, antara aku ngn dia, kdg2 aku rasa aku lelaki, dia pmpuan. aku lg brutal dr dia. kihkihkih

5- cakap tak serupa bikin

-tajuk emel dia xpnah sama ngn citer dlm emel.
sies.


MOST MEMORABLE THING SHE/HE HAS DONE FOR YOU

-dia la sifu aku kt cni. report2 yg aku xdpt wat, yg kena guna formula ntah hape2, aku pass kt dia. dan skang dia telah pergi. sob2..


2- SHAFIQ


5 IMPRESSIONS OF HER/HIM

1- BONGEK..haha.xcaye tny kete dia.

2- JIWANG

3- Budak2 sungguh.

4- aku tukang burn cd dia (alamak, lupa lak bwk installer nero tuh)

5- ape lagi aku nk reka psl dia ek??hmm, hmm, hmm


MOST MEMORABLE THING SHE/HE HAS DONE FOR YOU

-selalu teman aku brekfes masa zaman panadol-7-eleben masih disini.


skang aku nak tagged sape lak?
hmm, xyah lak. sbb aku tgk sume kwn2 aku dh kena tagged. maksu pon dh ramai yg tagged dia, 13may pon bz, xde nya nk jwb tagged ni, tp aku berbesar hati nak tagged ami yang lari dari syurga.

ni plak aku nk citer psl trip aku ngn geng2 aku dari Yayasan Salam bawa penghuni dari Rumah Shifa g cuti2 Malaysia kat penang. memang BEST!!!

[update : 210508/1814]
tumpang glamer jap : gmbr intro sebelum brtolak ke butterworth.

ketibaan rombongan cik kiah. ada kapet merah.mata sume pon bengkak-almaklumla, baru bngun tido.

dari KTM Butterworth, kitorg nek feri g pulau. ini la adik2 dari Rumah Shifa. comel2 sume n suka menyanyi.

sebelum check-in kt USM, kitorg singgah brekfes kat tmn tun sardon. roti canainya nmpk mcm maveles, teh tarik pon kaw tp bile minum, manis la.
destinasi pertama-fort cornwallis. aku hilang minat nak jalan2 kat cni, xwarm-up lg.mungkin sebab penat sgt kot.

ada sorg artis yang ikut kitorg kt rombongan ni. kasut-gombak ditenggelami keglameran ijan altantuyi. sbb xnk org kenal, dia pki spek itam gtu. glamer nyah.


abes jalan2, kitorg singgah plak makan kt nasi kandar kassim mustafa. keciwa gile. aku bajet tu la nasi kandar paling marveles aku pnah makan tp tidak. jauh la ngn nasi kandar originak kayu kt PJ. nk pi pekena nasi kandar line clear, tp line aku plak yg xclear. xpe la, len thn aku g lg.

lepas berpanas-panasan kat fort cornwallis, kitorg g plak kt tmpt brhawa dingin-bukit bendera. kejadian ngeri-arif kena serang ngn kera kt ctu.huhu.
lepas jalan2, pekena plak pesemboq kt atas tuh. amboi nany, syoknye makan.


kotaraya..!kotaraya..!eh awat senget lak ni...?

ini la ahli rombongan cik kiah kita.

esoknye, kitorg brtandang plak kat miami bay. fuh, sedar2 smpi kt miami la plak. tau x cmne nk bezakn gmbr adik2 dari umah Shifa ngn kakak2 fasi dari yayasan salam?pose yg terlebih over tu la kakak2 fasi.hehehe. ni la 1st time ever aku men sukaneka paling sengal. mmg klaka. enjoy abes.

dh seronok mandi manda kt pantai, makan la plak. susah2 je mcD tu sponsor kitorg. mmg xckup.mekaseh..

abes mkn,kitorg g war museum. gambar paling macho. muahahahaha.

singgah plak kt pasar chowrasta.

pose terakhir sblm balik USM-packing-balik KL

sebelum balik, kitorg pi merasa chaketeow kt sg dua. ramai org. tp yg lawaknya, tagline tuh-telur ayam dibasuh.

ini la rupe char kuay teow telur ayam dibasuh, nmpk suci dan murni kn?haha. dlm aku menkomplen xsedap, abes jgak 2 pinggan.

masa utk pulang. ayuh!

-TAMAT-

ps: utk kak mei dan sensei yang sudi membentangkan kapet merah masa aku smpi kt cna, tenkiu very2 much. sori r xsmpt jumpa korang, tp aku tgglkn sesuatu utk korang-tapak kasut aku kt tiang no 1 stesen KTM Butterworth. hehe..




15 comments:

  1. Aku dulu jual life insurance. Tapi dah 2 tahun lesen aku mati. Jadi kira dah tak bertauliah. Dalam masa 6 bulan 7x ke klinik? Aku memang jauh ketinggalan dimana cuma 1x mc dalam masa 2 tahun.

    ReplyDelete
  2. tiang no.1??? platform mana???

    aku nak cari ini...nak buat ubat >:)

    ReplyDelete
  3. kasut,
    aku ada juai insuren. nak ke? Erkzzz...

    ReplyDelete
  4. tak sangke ko pong macam sapik ngan jai. materialistik. eheheh

    ReplyDelete
  5. ad3ck
    mesti lar.xkn la nk mintak bnda yg xnmpk.

    huhu..

    ReplyDelete
  6. Oh?
    Rupanya entri ini telah ditambah kemudian. Penambahan itu telah menyebabkan aku terpaksa menyelesaikan tag. Untuk rekod, dari 5 tag yang telah dikenakan kat aku setakat ni, aku cuma dapat selesaikan 1 saja.

    Sungguh kusut.

    ReplyDelete
  7. ami
    percayalah, kekusutan yang aku bagi itu tidak sekusut yang engkau bayangkan kerana kekusutan itu cuma berada pada tahap kekusutan 1 sahaja. bukan kekusutan 5. kalau la tag senang cmtuh pon ko dah kata kusut, sah ko memang kusut.hahahaha.

    ReplyDelete
  8. mak su
    nnti kucen tu besyar dia jadi hodosh.

    xcomel dah.

    sebab tu xleh bg dia besyar.

    ReplyDelete
  9. Semua ok tentang ku. Accept no 4!. Bukan ayu la... Tapi... macam ni

    4- comel
    -sies, antara aku ngn dia, kdg2 aku rasa aku lelaki, dia pmpuan. aku lg comot dr dia. kihkihkih


    hehehehe

    ReplyDelete
  10. panadol-7-eleben

    4- comel
    -sies, antara aku ngn dia, kdg2 aku rasa aku lelaki, dia pmpuan. aku lg comot dr dia. kihkihkih.

    memang betul pon!!!!!!!

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...