June 10, 2008

buku baru yang lama

setiap kali aku balik keje,

mesti aku singgah newsplus kat taman bahagia.

semalam singgah lagi.

saja je pusing2 kat dalam tu tengok majalah2 yang langsung aku xminat nak sentuh.

tiba2 trpandang majalah digital camera. dah lama cari tak pernah jumpa.

uish,

wajib beli.

aku dengan penuh ke'ujaan', amek, bayar.

balik umah baca.

belek2, banyak la pulak peraduan kat dalam tu. nak masuk ni.

tengok tarikh tutup,

31 Mei 2008.






semalam, 9 Jun 2008.

bai, ko jual buku lama la..!

salah aku ke?



ps : minggu lepas pun terkena gak. aku beli off the edge yang cover gambar mukhriz tu, tengok event2 kat dalam tu semua event bulan mei. apa kes? rupa2nya edisi mei jugak. ape daa, yang baru takkan nak buat stok jual bulan depan? aku hari2 masuk newsplus wat spotcheck buku baru kat rak. ye la, sebelum tu bila aku masuk newsplus xnampak plak mag tu, ni baru ada. jadi, buku tu mesti la baru kan, kan, kan?

18 comments:

  1. panadol-7-eleben
    standard la tu kena tipu.

    arini kata parlimen tak dibubarkan.flip.
    tup tup esok bubar jugak.flop.

    arini kata harga minyak naik ogos.flip.
    tut-tup esoknya naik plak.flop.

    xmenyempat..

    eh, apa kaitan ngn tipah ni?

    tipah tertipu bang!

    ReplyDelete
  2. hahaha...
    arini kata kawan.flip
    esok dah kapel.double flip!

    hehehe

    ReplyDelete
  3. Ahaha panadol
    Esok kahwin, next week divorce! flirt!

    ReplyDelete
  4. panadol-7-eleben
    lusa??


    ami
    aku rasa korang dah lari dari tajuk. salah identiti.

    ReplyDelete
  5. Sukatila nak komen apa pun. Sibuk je. Macam blog ko je.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. ami
    jangan marah, tak manis.

    tak biasa.

    nanti tak jadi luarbiasa.

    ReplyDelete
  8. Ahaha
    Mana marah la capal oi..

    ReplyDelete
  9. salamz.. err..nie ruangan komen ruangan chatting.hehe..

    moral of story dari n3 ko nie,tengok keluaran mag tu dulu sblm beli.tapi kalu mag tu ade isu menarik yg ko nak baca. expired pun expired la,janji dapat baca mag tu.tul tak?

    ReplyDelete
  10. ami
    kalau ko marah, aku jual ko.


    mr penyu biru
    aisehmen, en penyu berkata2.

    sebenarnya aku xkesah pon buku tu lama punya, janji aku suka.hehehe.

    tapi, suka ati aku la nk bising.

    ekekeke.

    ReplyDelete
  11. hehe padan muka. lenkali nak beli magazine tgk tarikh sekali. bukan harga je LOL.

    ReplyDelete
  12. alaa.... dah tamat ek kisah flip flop?

    ReplyDelete
  13. ad3ck
    aku tengok tarikh luput masa beli roti je.

    panadol-7-eleben
    nak kisah flip flop lg?
    aku ada flip flop- selipar made in jepang harga RM3.50 kaler hitam beli kat pasar malam.

    sekian kisah flip flop

    ReplyDelete
  14. Pasar malam? Kat mana? Aku selalu dgr org sebut pasar malam... dia brapa tingkat.. besar macam pasaraya mid valley ker?

    ReplyDelete
  15. panadol-7-eleben
    o, alangkah ruginya kamu itu, kerana tidak pernah ke pasar malam.

    ia tidak bisa diukur dengan tingkap, mungkin mangkuk tingkap ada dijual.

    tetapi luasnya saujana mata memandang, boleh jadi sempit, mengikut kejadian alam.

    jika tapak itu di lorong, sempit dan memanjang la pasar malam itu;

    kija tapak itu padang bola, maka melebar la pasar malam itu.

    dan jangan lupa,

    kira berapa gerai yang ada.

    jika tak terbilang dengan jari, besar la tuh maknenye!

    ReplyDelete
  16. ralat
    cmne aku leh tertukar tingkap ngn tingkat?hmm..

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...