July 17, 2008

Entri ini ditulis dengan penuh emosi dan kebengangan tahap cipan sampai xleh kontrol dah.

50min bergerak 500meter je.

wei, tolong la opis aku lagi 4 KM.

nak aku smpi opis kol bape?

ko bajet ko leh siapkn keje aku la yg bertimbun2 kat opis tu?

dah la bas pack gegiler, aku berdiri , campur pose lak tu.

abes ilang pahala aku, tambah dosa ada la.

LDP tu dh la slalu jem.

arini mcm xgerak.

korang wat sekali lg,

pasni aku usulkn undi tak percaya kat korang lak.

nyusahkan orang tol Lah..!

xkuasa aku nk pi wat demo ke, berkumpul ke, ape2 yg seangkatan dengannya pada hari2 bekerja camni. wiken leh la. (eh, cmtu plak. cess..hehe)

aku bngun awal hari2, cuba bersiap on time, setiap kali keluar rumah aku berharap perjalanan aku ok jadi aku xkn terlewat smpi ke ofis. tapi sbb roadblock tu, terima kasih, aku sampai 9.45 pg kat opis. terima kasih banyak2 sbb bg aku berdiri 1 jam ++ dalam bas. terima kasih.

aku bkn nk g jom heboh, g demo, g rompak bank, aku xlanggar undang2, aku tak timbulkan kekecohan, tp aku nk g keje.

so plz la tolong bg aku g keje ngn AMAN dan LANCAR!!!

ps : aku tulis dengan penuh ketidak-rasionalan. jgn salahkan aku. bukan aku yang trigger kemarahan ini.. ada 1 lg perkara yg aku nk korg pk, did they set up road blocks besar2an cmni in search of Sharlini?


30 comments:

  1. ubah gaya hidup. kalau rase naik bas tak berbaloi, JALAN KAKI.

    ReplyDelete
  2. ad3ck
    pndai la ko. ko penah mkn kaki x?

    ReplyDelete
  3. sabar, sabar (kasut simpan, jgn baling plaks ek..hehehe), anda dijemput ke blog maksu, ceritakosong

    ReplyDelete
  4. maksu

    sob3.. terharu. dpt hadiah dr maksu.

    mekaseh.

    ps:ilang rasa marah.

    ReplyDelete
  5. mesti ko berdiri dlm bas tu kan? sebab tu ko beremosi.. sifat marah ko datang dari kaki yg penat.. ekekeke..

    ReplyDelete
  6. ehehehe..senyum sket cik kasut..nnti usulkan soh wat debat psl jem plak..ehehe

    ReplyDelete
  7. so berenti jer la kerja... u r not trying! u r complaining hope someone would feel pity for u! pemalas! Ubah gaya hidup!

    ReplyDelete
  8. haa.. kan dah kene sound..

    ReplyDelete
  9. kareem
    aku dh snyum dh. aku dh tau nape aku emo terlebih. nnti aku bisik2 kt ko ek.

    ayie
    ye la, aku penat. sob3. xde dh org nk ofer aku duduk. ye la, aku bkn warga tua, xpregnant.huhu.

    panadol7eleben
    =P

    ReplyDelete
  10. ayie
    ko xknal sape panadol7e tu. huhu. klu dia dpn aku, dh lama aku lempang dia, tau.

    ReplyDelete
  11. PanAdoL7e
    "so berenti jer la kerja... u r not trying! u r complaining hope someone would feel pity for u! pemalas! Ubah gaya hidup!"
    hmmm... a lot of grammatical errors there. u r complaining hope someone? hmm.. perhaps you can change hope into hoping. that would make more sense. Your level of english is utter rubbish. Ubah tahap english anda!

    ReplyDelete
  12. mak aihs.. ganas mcm blanka.. lari! lari! haha..

    ReplyDelete
  13. zaid
    huhu.no komen.

    ayie
    jenuh aku tny org ape blanka tu. cess..sempat lg ngutuk aku tu. aku fire kang. kt pc aku dh psg 6th sense. ko da dgr2 x rumours aritu psl izmi ckp nk psg 6th sense ni. huhu. install dh.cian aku, kena mengurangkn aktvt mengulor di cyberspace la nmpknye. huhu.

    ReplyDelete
  14. wahaha.. berusahe mencarik tu.. bagus2!

    ReplyDelete
  15. ayie
    arini aku mmg emo trlebih. ko pon nk kena ngn aku gak ke? huhu. garang ni garang, takut x?

    hahaha.

    ReplyDelete
  16. period pain.. biase ler.. sabo2.. dah petang dah pun ni.. bawak2 ler bersabo yer..

    ReplyDelete
  17. savar erme... aku pun bengnga gak...lagi drive kete manual...nasib baik imz aku tu berkondisi baik. Bayangkan jam tak bergerak dari tol sg besi hala ke kl, rupa-rupanya kat depan simpang ke mrr2 ada roadblock... sial babi sume secukup rasa aku sumpah kat diorang... tapi dalam hati je laaa...

    ReplyDelete
  18. teruk betul kan buat roadblock time peak hours org nak pi keja???

    sini pun sama....huh!

    ReplyDelete
  19. ayie
    ko pn period pain gak ke?

    nani
    erk~cian kt ko. huhu. tau la dirog menjalankn tugas. tp pk la. cuba wat rodbalok dr kol 10pg-4 ptg, msti aku xmarah.huhu.

    13may
    lama xnmpk.

    tau xpe. sekali lg diorg wat rodblok time opis hour, kmfirm tang2 tu gak aku wat demo. eh..huhu.

    ReplyDelete
  20. zaid
    hmmm... a lot of grammatical errors there. u r complaining hope someone? hmm.. perhaps you can change hope into hoping. that would make more sense. Your level of english is utter rubbish.

    dah ubah la tu... kalau tak dulu surely macam nih "go to hell!" hahah... kidding

    ReplyDelete
  21. Kasut,
    nak buat mcm mn kan sbb ko keje naik bas.Ubah le gaya idup anda sbb ako gi keje jalan kaki jer. Erkzzz...

    ReplyDelete
  22. panadol7eleben
    dh la.isk2.korg ni. gaduh lak. ko nk komen zaid, ko pi la komen kt blog zaid. zaid ni pon 1,huhu. kang xpsl2 aku lak kena tuduh pengkhianat negara. eh?

    garb_ina
    ko pon mcm ad3ck kot, nk rasa makan kaki?kaki aku saiz 5. seliper jepun 91/2. sedap ni. hahaha.

    ReplyDelete
  23. err...err..aku tak masuk campur..

    dah sejuk nanti aku komen.hehe

    ReplyDelete
  24. mr penyubiru
    hahahaha.

    bek ko elok2 sket, kang aku anto ko bertenggek kat bulatan ladang kt KT. penyu dh lama xnanges ni. huhu.

    ReplyDelete
  25. klu dah ade roadblock tk ble nk buat pe..i pun penah rase cam tu,tmbh2 bile petrol dah dkt nk abis...gelabah gilerr..

    ReplyDelete
  26. aku jln kaki dgn aman tepi federal..aku kawat ala hitler sambil melambai2 tersenyum kpd pemandu2 yg berator menunggu giliran road block..har-har-har..

    ReplyDelete
  27. PanAdoL7e
    ciss.. sesi trolling aku gagal. hmm.. sangat tinggi tahap ketahanan 7-eleven sorang ni. hmmmmm...

    ReplyDelete
  28. artsoul
    nek lrt ngn jln kaki xyah risau psl minyak abes. huhu.

    nu3k
    giler r. jln mcm hitler nnti ko lak kena tahan masuk ISA.

    zaid
    erk~xtau, xtau. korg kn kata nnti keje opis sebelah2. tu pn nk gaduh ke. nnti ko lunch ngn dia jgak. g semayang jumaat skali gak.

    ReplyDelete
  29. Alah..tu pun nak marah.
    Btw...haiii!

    ReplyDelete
  30. ami
    ko g mane ni ami? lama xnmpk. sombong ko skang ek? mentang2 la album dah meletop2 skang, lupa kat aku plak.

    haha.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...