July 11, 2008

Where The Hell Is Matt

aku tahu pasal video ni dari zaid. jadi aku pon gugel2 la.

dan aku jumpa ini.


yang kat bawah ni versi kedua-released on 2006 dengan tajuk Dancing 2006...

video

Where The Hell is Matt? ada version 2008- tajuknya Dancing 2008, tapi aku xjumpa yang downloadable, jadi aku bagi link. sila klik di sini untuk melihat video paling baru bagi Where The Hell is Matt? aku lagi suka yang baru ni. memang bes.. enjoy it! Lagu background utk Dancing 2008 dinyanyikan dalam bahasa Bengali. [update : lagu ni bertajuk Prann. utk mendonlod lagu ni tanpa perlu membeli sila klik di sini. ]

For those who still dont know Matt’s story, here’s a rundown:

A few years back, Matt decided to screw everything, quit his 9 to 5 day job working with computer games and travel around the world. A friend of his came up with the idea to film Matt doing his ‘unique’ dance at every location they went to and made the first ‘Where the Hell is Matt’ video clip. The clip was an overnight Youtube success, which quickly got a chewing gum company called Stride to make Matt the following offer (more or less):

“Plan another trip around the world, anywhere you want, all expenses paid by us, and make a second clip for YouTube. All we want in return is that you write ‘Thank you to Stride’ at the end of the clip.”

Matt agreed. (Duh, you think?)

"14 months in the making, 42 countries, and a cast of thousands. Thanks to everyone who danced with me." -Matt

baca kisah pengembaraan Matt di sini.

baca apa yang Matt tulis mengenai Malaysia di sini.

dan ada satu kisah lawak kat gambar ni. cuba baca notis yang tertulis. Matt kata papan notis ni dia jumpa kat border Malaysia-Thai. Memang kelakar..Ha8.



ps : ada sapa2 yang nak sponsor aku travel 1 dunia? ok la, aku kecikkan skop. Dpt sponsor pusing 1 Malaysia pon aku syukur dah. hehe.


26 comments:

  1. best. lagu benggali tuh pong best. ade? ku nak.

    kat ganu arituh tak dansa cenggitu, klu tak dah ade satu destinasi dah ;p.

    ReplyDelete
  2. Yang masa kat Norway tu, kalau jatuh la...baru la tukar what the hell

    ReplyDelete
  3. ad3ck
    xpe2..lenkali ko g mane2 kite xyah amek gmbor dh. ko amek video la. tp kena joget paling kayu la.hahaha.

    ami
    klu jatuh kmfirm dia go to hell.

    no doubt.

    hahaha.

    ReplyDelete
  4. err... jom keliling malaysia.. tapi... start dari mana? jalan2 d kawasan PJ? ko dah khatam ker?

    ReplyDelete
  5. panadol7eleben
    hmm, why dont we start with lien hoe? hahaha.

    ps: aku x khatam lg PJ, tp aku xmungkin sesat.-->cess, konon la.

    ReplyDelete
  6. cool kan? tak penah pikir nak wat cenggitu...ala...berapa kerat sangat la oversea aku gi...over the sea ada arr...

    ReplyDelete
  7. hye..salam kenal jugak.. :D

    ReplyDelete
  8. tumpang2an laluuuu~
    newbie here :)

    ReplyDelete
  9. sarakokohani
    oversea?ala, kite kn slalu kelaut.

    ok le tu..

    artsoul
    salam..salam.mekaseh sbb singgah.

    ayie
    xnmpk pon ko td. ko dh tender ek?

    hawanasir
    hye hawanasir..

    ReplyDelete
  10. breakfast tadi ek? aku tgh tido kat rumah ler.. baru smp pukul 12, harhar..

    ReplyDelete
  11. kasut..aku penah letak video dia dlm blog aku thn lepaih kalo x silap..aku siap emel si mat neh kalo2 dia nak dtg mesia nnti..ahaha..cool kan dia..

    ReplyDelete
  12. kareem

    cube ko tgk yg paling latest tu.lg best dr yg dlu.huhu.

    dap cop, klu dia dtg malaysia aku nk nari gak!

    ReplyDelete
  13. ayie
    cess..

    ape daa..patutla bnyk xabes.

    SAH cari ko tau. ye la, ko kn pekerja yg paling dia syg. huhu.

    ReplyDelete
  14. beliau carik aku er? nk jadik punch bag aku la tu.. haihs..

    ReplyDelete
  15. ayie
    ye la, dia cari ko. dia tnye ada sape2 knal ko x, aku xangkat tgn. dia kate dia nk naikkn gaji ko, xnk bg ko lari.huhu.

    ReplyDelete
  16. hehe.. yolah.. ko tak YM ker?

    ReplyDelete
  17. ayie
    online?online la ni. klu xonline cmne aku leh reply komen ko. huhu.

    ReplyDelete
  18. YM = yahoo messenger. bukan kasut-gombak.blogspot.com,

    haihs

    ReplyDelete
  19. ayie
    tetibe blur.

    cuak la. sbb td izmi ckp nk psg 6th sense kt pc aku, trus jd cuak. pasni jgn kata YM, blogspot pon xleh bukak.

    ps : dgr citer, tgkt 13 blogspot dh xleh bukak. tggu turn lien hoe.

    ReplyDelete
  20. oo peminat kump. 6th sense tu.. layan jer.. zass

    ReplyDelete
  21. ayie
    cess, mcm xleh YM, emel ke.snggup ko borak kt cni. ape da..

    bdk ARB yg 1st akn test 6th sense tu. sngal. tgk la, lg 2-3 hari aku mmg xde dh bukak blog ni sume.

    bersara.

    ReplyDelete
  22. aku sponsor ko perkataan "sponsor" , bleh? hehe

    ReplyDelete
  23. mr penyubiru
    hahaha. leh la. aku terima.

    ReplyDelete
  24. Hayakallah...

    Ini video ke apa ni?

    Lagu benggali memang best... er.. dulu ada lagu.. Calcutta...

    ReplyDelete
  25. amiene rev
    hye..
    hmm.. video la ni.
    xkn kad birthday plak.huhu.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...