January 15, 2009

aku taknak pindah..!

semalam aku dengan budak bilik aku-bee keluar cari rumah sewa kat area PJ/ Kelana Jaya.

semua rumah yang kitorang jumpa tak best.

ada rumah yang aku masuk2 je nampak lelaki. adeh, ni housemate sosial ni. xleh. rijek.

ada rumah tu masuk2 je bau busuk. bukan busuk hapak ke apa. ni bau dapur. kalu zaman2 belajar dulu, ada budak2 yang kononnya bajet dan xsuka masakan kedai selalu masak dalam bilik pakai periuk nasi karen. cuba masuk bilik diorang. akan ada 1 bau. hah, rumah tu bau camtu lah. aku xsuka. dah la berbau, xreti bukak tingkap plak tu.

ada rumah yang aku gi tu nak kena sewa 3 orang sebilik. apa kes. aku nak dok 2 orang tak boleh. kena 3 orang.

ada satu rumah tu lak, hmm nak kena sewa sorang-sorang 1 bilik lak. aduiyai, aku mana leh berpisah ngan bee.

ada bilik lak takda tingkap. adui, aku lemah la bilik takda tingkap ni. aku xreti la terkurung je. sistem pengudaraan yang tak bagus. lemas. lemas. lepas tu jemur baju dalam rumah lak. hapak, lembap, takda tingkap. eii, baju naik lumut nanti.

argh, aku tak pindah.

tak jadi pindah.

apa nak jadi, jadi lah.

dah la aku ngan bee memang paling senior kat rumah tu. bee la, dah 3 tahun setia dok rumah tu, takkan nak kuar kot.

bee, kita halau diorang keluar nak??

cess,

macam ada berani..

ps : dalam fasa mengarang pantun 14 kerat utk dilayangkan kepada budak2 serumah.. hehehe.
dan untuk mamat berita kosmo ini hari. : aku pun kesian kat dia.. kuikuikui






2 comments:

  1. Kau beli Bipop hujung minggu ni, nama blog ko plak kuar. Hahaha.
    Azwan Ali gila babi keduniaan. Cakap macam dunia takkan kiamat. Simpati aku untuk mak ayah beliau.

    ReplyDelete
  2. ami
    bipop? wakakaka. kt celah mana tu dia nak selit nama blog aku.

    syurga dia dunia la bai..

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...