January 16, 2009

tamat kisah rumah.

dah, tak nak citer pasal rumah.


hmm, dah lama aku xtepek gambar. kan minggu lepas aku sibuk2 nk g PWTC, yang youth 09 tuh( g melagho je, g amanpalestin xnak. ceh). aku sempat la join pertandingan fotografi kat ctu. 1 lawan 1 tu. tapi first round dah tersingkir. aku malas nak cakap rules tu camne. jadi lepas abes pertandingan fotografi (xsmpt tgk yuna), aku terjah ke kg baru utk majlis pernikahan rozi dan azmi (aku baru tau nama pengantin..hahaha). siot je, gi majlis orang tp xtau nama pengantin. muahahahaha.

aku g tag bro chiko amek gambar wedding. ni memang first time la aku folo dan amek gambar orang kawen.. seronok jugak la, tp tang tak seronoknye sebab aku segan. haha. aku memang tak kenal sesapa pun, dan tu jugak first time aku jumpa bro chiko tu. tau2 chiko tu panggil aku dok sebelah tok kadi. jem kepala otak. nak pusing pun tak dapat. tersepit. nampak badan tok kadi je, muka pengantin pompuan betul2 sebelah aku. aku lak rasa berderau..berdebor2 padahal bukan aku yang nikah pun.

ekeke.

aku xjoin malam berinai malam tu sebab aku flat gile. pagi esoknya azmi ngan rozi bersanding plak kat dewan ape benda ntah sebelah hospital pusrawi.
hmm, xreti gak nak amek gambar orang sanding2 nih. dah la penuh orang amek gambar pengantin kat depan. aku aku duduk kat satu ceruk, tengok orang tepung tawar. hehe.
dan masa yang ditunggu2, outdoor session!

kitorang ke taman tasik perdana. memang aku suka la, walaupun kitorang main kejar2 ngan hujan. kamera aku tak waterproof tau!
ni lah kawan-kawan aku. kawan-kawan baru. ada lagi kat belakang aku, 4 orang. so total 10 orang yang follow termasuk mamat comel nek beskal tu, ngee, tau nama je. dah la bukan budak photoskool. tengah naik beskal tiba2 benti join kitorang. apa kes tak tinggal no tepon. huahuahua..

kalau nak dibandingkan, huh memang jauh la gambar aku ngan depa suma. xlayak nak publish pun sebenanrya. tapi sebab aku nak belajo, aku tunjuk la kat korang. korang rasa okey tak?? tak okey kan?? kompo tak betul, ada yang under, ada yang blow, huh, banyak kena belajar. apa, ingat tag orang kawen sekali dah leh claim jadi wedding fotografer ke?

ps : antara weddding dengan photojournalism, aku lagi suka photojournalism.

sekian laporan aku arini. mekaseh..


13 comments:

  1. Ko kalau perlukan model, aku rasa aku cukup talent utk menjadi model. Apa org panggil...fotogenik? Hahaha..
    Maklumlah, ada orang cakap aku dah macam selebriti.

    Hahah..sungguh Azwan Ali aku ini.

    ReplyDelete
  2. ami
    ko? fotogedik maybe la kot. ahaha. mmg mcm azwan ali.

    hahahaha.

    ReplyDelete
  3. hyyeee ;) sgt klaka la penggunaan kasut dlm blog u nih..hehe ;)

    ReplyDelete
  4. ciare
    mek, ko tau x aku sape? hehehe.. nnti aku tnjuk kasut zaman belajo dlu, kmfirm ko igt aku sape.

    hahaha

    ReplyDelete
  5. gambar black & white tu kasut gombak ya? saya ni tak pasti, awak ni belah lelaki ke belah pompuan? oops! lariiiiiiii

    (tp amik gambar kat rumput best ek, kalu miang tu biasalah tu), ahaks

    ReplyDelete
  6. cun jugak gambo ko tangkap. aku mewakili org gombak berbangga mempunyai kasut yg terer tgkp gambo seperti anda :p

    ReplyDelete
  7. nak tempah as potographer wedding leh???hehe..nice pic

    ReplyDelete
  8. benrauf
    aku rasa kena bg kredit la kt sume manusia yang duduk kat jajahan gombak. aku tumpang fofulariti gombak. haha

    juice
    hah? xpayah la. bek g cari saiful nang. nyesal jerk klu suh aku amek gmbor. rosak majlis. haha

    ReplyDelete
  9. haii..inchik sparky dtg,nice to meet u

    ReplyDelete
  10. x cantik pun.. xder jiwa.. but good job.. keep it up.. (juri Malaysian Idol).. ngee~

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...