February 27, 2009

aku tengah bilang, berapa saat lagi nak pukul 5.30 petang?

hari jumaat.
hari baik-baik.
penghulu segala hari.

aku turun nak g bilik air bawah.
dengar si minah A sedang pot pet pot pet dengan si minah B.
aku terjah.
opocot!
terkejut si minah A.
aku saja bikin saspen.
mesti dia ingat dia kantoi ngumpat pasal aku.
aku masuk bilik air. pasang telinga.
ko ingat aku tak dengar?
huh, dasar pompuan.
pagi-pagi dah mengumpat.

aku kuar bilik air,
terus naik atas
masuk bilik.
aku bisik kat bee.
tadi si minah A dengan si minah B mengumpat pasal si minah C.
kata bestfriend bertiga.
main cakap-cakap belakang.
huh, dasar pompuan.
pagi-pagi dah mengumpat.

hari jumaat.
hari baik-baik.
penghulu segala hari.

ps : aku anto peluru kang.. haha

14 comments:

  1. baling je kasut kat budak2 yg suke mengumpat tu. pagi2 lagi da bukak radio. :p

    ReplyDelete
  2. oo erme si kakak rambut ketak.. suker terjah orang.. ekekeke~

    ReplyDelete
  3. hahaha.. ada saja kakak2 ko tu

    ReplyDelete
  4. siapa.aku.shah
    no komen? xmintak pn

    ayie
    abg rambut ketak olskul macam zaman 80-an

    adib
    kakak2 ko le tuh. hmm, jgn baca notes kt facebook aku dah. haha. tau cuak. hahahahaha

    benrauf
    xnk tnjuk cth baik dh kt adik2 mcm aku ni. kihkihkih

    ReplyDelete
  5. eelllleeehhh, aku sikit pun tak percy ngan orang pempuan yg baik2 kata best friend, kebiasaanya dorang ni akan saling kata-mengata, nasib baik aku bukan pompuan. oops!

    ReplyDelete
  6. maksu
    maksu bkn perempuan? waah, fakta terbesar utk tahun ini!

    ReplyDelete
  7. seb baik aku tak mengumpat.. pada ari nih... hehe

    ReplyDelete
  8. Jard The Great
    hehehehe. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  9. oho dalam facebook pun ada..

    ok biar aku buat simulasi..
    minah A ada fb, minah B takde fb, minah C ada fb..
    So minah C terbaca ko punya note lalu kecik hati dan berkerut.. balik, minah C face-off dengan minah A & B.. Pakatan bertiga kini pecah.. tahniah.. hehehe.. tapi mungkn minah C still tak dapat tangkap apa ko tulis..

    ReplyDelete
  10. adib
    i.
    klu minah A terbaca notes tu. dia mesti konfius kot. dia macam xperasan aku lalu pagi tadi. sebab yang terdiam selepas opocot tu minah B. mungkin minah A akan cerita kat minah B kalau dia terbaca la, n mintak konfirmation dari minah B.

    minah A:napa kisah si emi cerita ni macam kisah aku, kau dan dia? tanya minah A dengan penuh kekeliruan.

    minah B: o, xperasan ke pagi tadi? si emi ada turun kat dapur masa kita dok potpet. luluh jantung guwe. seb bek xngumpat pasal dia. klu x, abes la dettol tu dia suh kita telan. kasi bersih hati dari sebarang kotoran kata minah B penuh malu.

    ii.
    hmm, minah C ada FB? aku xigt pernah add ke dia tu? hahahaha.

    iii.
    aku harap xdak yang lompat parti. hahahaha. sebab aku tak nak terima!

    ReplyDelete
  11. Ehh bukan ke kalau dengar pon masuk dlm kategori yg sama ?? hehehee...

    ReplyDelete
  12. huhhh!bab main belakang tu bukan pompuan je, lelaki pun sama.

    Bukan kata mengumpat, siap kutuk kaw-kaw.

    erks...aku tak cakap yang bukan-bukan kan erme...

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...