February 10, 2009

Gemuk ensem aku ada awek..!

Gemuk dah ada awek. anak jantan aku besar dah. macam lawak pun ada. Gemuk malu-malu, xnk ngaku tuh kat aku dia ada awek.. Awek dia nama Oren.
Gambar curi 1 : Gemuk dah besar.

Oren tu datang dekat2, datang panggil Gemuk kat pintu rumah. Gemuk tak nak keluar pun. Tapi aku suruh Gemuk keluar. Gemuk pun follow la. Oren tu mesti rasa Gemuk sengal. Ye la, apa la Gemuk, nak dating pun bawak mak.. hahaha.
Gambar curi 2 : Oren bawak Gemuk tepi semak. nak tunjuk lubang biawak.

Oren : Gemuk, Gemuk jangan masuk dalam semak ni tau. nanti biawak ngaap. dah la ada banyak 'pirrah' --> bhs teranung. google sendiri. haha.
Gemuk : Ok, ok.. Gemuk tak nak masuk dalam semak tu. Baik kite main polis sentri, kan?
Oren : Meoww..
Gambar curi 3 : Gemuk (kanan) tengah bertenet dengan Oren.

Diorang jalan-jalan kejap, pergi lepak kat pagar rumah depan. Tengok lah, duduk pun jauh-jauh. Borak kejap je, pastu Gemuk lari2 datang kat aku. Gesel2, sorok muka kat celah-celah aku. Bila aku tanya awek Gemuk ke, Gemuk terus jatuhkan telinga. Hidung gemuk pink, telinga Gemuk pun pink. Gemuk malu nak ngaku! Dia blushing. Haha.
Untuk tatapan korang : Kurus pun dah besyar. Cun giler beb. Dulu kat mata putih, skang dah pandai mekap~aku pun xreti buat smokey eyes. Macam rakun pun ada. Pandangan matanya menusuk kalbu. Bikin jatuh cinta. Haha.

ps : Aku ingat dulu dia kecik lagi, bangun pagi je aku kena bersihkan tait dia, aku balik keje je bersihkan tait dia. skang Gemuk dah pandai kambus tait sendiri. dah pandai jaga diri. maknanya dah layak nak ada awek. aku kena terima hakikat, Gemuk dah BESYAR!!!

10 comments:

  1. berdua macam tuh klu bukan pi berak, mesti pi ehem2.

    ReplyDelete
  2. macam norman dan memey.. oopss

    ReplyDelete
  3. hahaha..gemuk dah ade awek..aku bile lagi..huhuhu :p

    ReplyDelete
  4. pandangdenganmatahati
    gemok mmg comei!

    ad3ck
    ape ehem2..aku folo la.mana leh ehem2..

    ayie
    apa lak norman ngn memey. gemuk bukan laki orang..!

    benrauf
    aku bile nk ada bf?uwaaaaaaa..ops.haha

    ReplyDelete
  5. Aku terkejut gila! Mati² aku ingat yang gambar 1st tu muka aku. Dalam hati aku berkata"ish, mana pulak minah ni dapat gambar aku ni?"

    Rupanya memang bukan gambar aku. Tapi aku nyer cute..satu level la dengan kucing tu.

    meooww....wooff!!

    ReplyDelete
  6. ami
    oh, ko berekor mcm GEmuk la?

    aku nk bela ko, muleh?

    haha.sengal.

    ReplyDelete
  7. "berdua lebih baik" kate gemok..
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. kuang2...
    ape la kak emi ni..
    gemuk nk dating pon ssh...
    asyik ikut je jd mamarazi...
    adoi..
    potong stim tau...
    haha tlebey suda..

    with love:
    ♥n∂dhir∂h♥

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...