February 6, 2009

HARI INI DALAM SEJARAH

words of the day : BN-friendly independent(s)

meaning : party hoppers cover line baik punya. lompat keluar parti sebab dah tak sebulu dengan parti pemerintah terdahulu. tak nak bagi nampak gelojoh atau konon ada membabitkan politik wang, menggunakan istilah 'independent' sebelum isi form join/rejoin UMNO/BN. orang sebegini tak layak jadi pemimpin sebenarnya. tak layak diundi.

example : .. he was accompanied by the 27 BN assemblymen, a defector who was rejoining Umno, and 3 BN-friendly independents, following the sultan instruction.

ps : oh, BN guna camry la pasni? ke jual balik pakai perdana sebab tak nak jilat ludah sendiri? ye la, tiap2 malam org BN kutuk camry tu, sampai pemimpin tertinggi dok citer pasal Camry. TV3 pun cover citer tu je tiap2 malam. macam takda berita lain.



9 comments:

  1. diorang teringin kat camry tu, tu pasai lah diorang nak rampas tu.hehe

    ReplyDelete
  2. pengulas politik yang terlampau.. rakus!!!!

    ReplyDelete
  3. aizuddin
    that's why i cant be a reporter. bias pun ada. hahaha..

    ami
    cian aku. aku dh la baca paper seminggu sekali, bila baca je psl politik. adeh..

    ReplyDelete
  4. mr penyubiru
    camry ni banyak songeh gak. korang xtau betapa pening kepalanya kitorang masa basuh carwash aritu. xjumpa handbrake. so xleh drive ke tmpt bilas2.hahahaha.

    ReplyDelete
  5. susah2 ngat kasi je aku..
    he3...
    kan2 kak emi..
    kte shre brdue...
    bak kte acha brdue lbh baik..
    he3

    ReplyDelete
  6. camry tu disistem-barterkan kat aku dgn moto yamaha sport lama yg dipusakai dari atok aku. mb punye assembly-man sume rekod x bes..so kena la x leh la pakai kete mewah2..pakai moto buruk je baru nampak berjiwa rakyat. tapi sebelum tu pastikan camry tu dah abes dibayar. :p

    ReplyDelete
  7. aninemes
    kak emi? ngeeeeeeeeeeee

    benrauf
    aku nk gak klu derang buat sistem bater. nk tukar ngn deuter aku, aci x?

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...