March 26, 2009

aku singgah 7e beli teh boh. apa barang minum teh cap celup..

semalam memang hari yang indah.
sebab tak tahan tengok langit2 biru tu,
maka aku cabut lari dari ofis pas lunch hour.
target? PWTC la.
guwe mau cuci2 mata tgk Pemuda.
xkan la nak aku tengok Wanita plak.
xgoyang iman pun. hahaha

okeh2. berbalik ke bumi nyata.
Yayasan salam ada buat Pameran Foto : Pembunuhan di Gaza bertempat di ruang legar Aras 3 PWTC.. berlangsung dari 24hb Mac- 28hb Mac 2009. Pameran ini anjuran Yayasan Salam Malaysia dengan kerjasama Kementerian Luar dan BERNAMA. dan pada hujung bulan ini, pameran ini akan terbang ke London untuk dipertontonkan kepada orang2 puteh yang memang buta bab2 hal kekejaman di Palestin.
terdapat perlbagai cenderamata untuk dijual seperti sticker, postcard, lanyard, dan kain selempang Palestin tu.. jom Heboh korang laju je pegi ek, benda2 camni korang tak nak support plak.

semalam tu launching la.
masa aku sampai tu baru nak rasmi.
mana buleh rasmi kalu aku xda. sapa nak potong2 riben? huh.
tapi giler bapak ramai orang.
dan aku cuba untuk menyelit2 dikalangan photog media,
tapi x berjaya.
dah la aku je pompuan.
sebagai seorang gadis melayu yang pemalu(uwek),
aku menolak pelawaan seorang bro photog tu suh aku masuk menyelit.
aku malu la,
sebab aku kalah dari segi gear. huhu.
jadi arip je la yang tembak2.
ada la 1 terkena, tu pun semacam je aku tengok.
mata ada sikit pejam la. aiyooo!
dari kiri: Datuk Seri Najib Tun Razak, secret service, secret service, Datuk Seri Utama Dr. Rais bin Yatim, Datuk Ahmad Talib.

hah, malas aku.
xda gambar pun.
makan lagi baik.
aku ngan arip pun nak g makan free.
dah takdir, terserempak ngan aizuddin saad.
arip sempat pow gambar Najib ngan mamat tu.
"hah, klu ko xbagi, aku simbah ko ngan air sirap.."
kata arip sambil menunjuk buku 3 lima.
nak samseng konon.
ceh.
tapi kan,
sebab dah sub con kat orang,
maka dapatlah kitorang simpan kamera dan makan2 kuih lapis dengan girangnya. haha

tibe2 Datuk panggil, suh amek gambar volunteers Salam ngan Datuk Seri Utama Dr. Rais bin Yatim.
waah, abes kalu aku yang amek gambar, cmne aku nak ada dalam gambar.
memang xbuleh belah.
sentap hati.
xpe, xpe, xpe.
aku amek je la.
tapi orang yang bersabar akan dapat ganjaran apa.
yay! dapat gambar gak. dari kiri : xkenal, Datuk Seri Utama Dr. Rais bin Yatim, isteri Rais, Datuk Ahmad Talib, awek kasut-gombak(wow), serta En. Ghani CEO Salam.

gambar lakonan semula : Re-launching Salam. dari kiri Chegu, seorang gomen servant, arip, si Desh pekerja am DBKL dan Fiza, pemetik buah kepala sawit. bila lagi mau glamer bai..kasi can je ni.

jadi korang, jangan lupa datang beramai2 ke pameran ni. adalah satu tanggungjawab untuk korang beli poskad kat sini. makan mcD laju je, tp suh beli poskad xmau. apa kes.. sape2 xbeli, tu pandai-pandai lah korang nak jawab la kat Akhirat nanti. aku ajak buat benda baik ni. hehehehe.

2 comments:

  1. waa.. baru nmpk rupa awek kastu-gombak.. hehe

    ReplyDelete
  2. jard the great
    hahaha. udosh kn awek dia. lawa lagi ko. aku tekel ko heh?

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...