June 30, 2009

BINGKAS lum tutup tirai..

i.
Kem Motivasi Bimbingan Kasih (BINGKAS)
18-20 Jun 2009
SK Pulau Kundor,
Kota Bharu Kelantan
ngee, aku suke sekolah ni. dah la tepi pantai..! pastu nak sampai kat sekolah kena lalu jambatan kayu yang agak uzur tapi view marbelles, ada pokok-pokok nipah, air sungai pun hijau dan bersih n satu sudut ada sangkar ikan air tawar. tapi tu la, jambatan kayu, uzur, dan sempit. cuma boleh dilalui oleh sebuah kenderaan je dalam satu-satu masa. bila aku jumpa je port baik nak shoot, dah kena lari turun dari jambatan. kalau x, maunya aku kena gilis ngan kete yang lalu. masa aku jalan2 nak g amek gambor kat jambatan tu, ada beberapa orang penduduk tempatan tanya aku,

"hmmm, nak buat retok* baru ke?"
ngeeee, aku sengih je la.

"dari JKR ke?"
ngeeee, aku sengih dan sengih lagi.

hah, kepada calon kawasan tu, leh la masukkan dalam manifesto nak bina retok* baru untuk pilihanraya akan datang. ngeh!

ii.
Kem Motivasi Bimbingan Kasih (BINGKAS)
25-27 Jun 2009
SK Pauh Lima,
Bachok Kelantan

hmm, sekolah ni lain sikit. sekolah ni ada construction, jadi agak terbatas la pergerakan dan aktiviti yang boleh dibuat. kisah kat Bingkas nih agak mistik dan banyak juga keajaiban berlaku. Aku suka lambang sekolah ni, ada buah mempelam dengan no '5' dalam buah mempelam tu. hehehe. best kan lambang sekolah dia?
langit indah. masa petang tu, tiba2 aja ada satu cahaya yang terang disebalik awan tu. sangat indah. dan beberapa orang berkesempatan melihat kalimah Allah terbentuk di langit. Subhanallah. tapi sayang, aku tak berkesempatan. gambar pun tak da. aku cuma sempat amek gambar cahaya terang tu aje.

*****************************************
setiap Bingkas memang ada cerita sendiri. kalau mahu cerita, pak malau pun surender nak sponser kertas kajang. aku nak ucapkan terima kasih pada yayasan salam sebab beri aku peluang ni, bukan setakat adik2 tu yang insaf, tapi rasanya setiap kali recall pun aku leh sentap. waah! terima kasih pada kak lang jugak, en. ghani-ceo yayasan salam yang sentiasa turun padang dan untuk mereka-mereka yang sentiasa bersama ngn aku.

nyah, korang hebat!


22 comments:

  1. memang best... erk...best ke? best lahhhhh... tapi harus hati kering!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. "hmmm, nak buat retok* baru ke?"
    ngeeee, aku sengih je la.

    ko sengih sebab tak paham kan?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. indahnyer langit itewww.. macam ada kaca ghitewww

    ReplyDelete
  6. Gua nak ajak lu datang makan kenduri kat Blog gua.Folo baca doa skali pun takpa..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...