June 17, 2011

delhi 8th june 2011 (part iii)

lepas makan kenyang2 kat karim’s dan g jama’ masjid, kitorang pun pegi lah cari bas HOHO tu dan folo je destination bas tu. ada bnyk stop yang lain, tp malas nak turun. cuma pusing2 tgk bandar, dan lepas tu kitorang turun dkt india gate.
_MG_5056_MG_5060_MG_5049
The India Gate is the national monument of India. Situated in the heart of New Delhi, India Gate was designed by Sir Edwin Lutyens. Originally known as All India War Memorial, it is a prominent landmark in Delhi and commemorates the 90,000 soldiers of the British Indian Army who lost their lives while fighting for the British Indian Empire, or more correctly the British Raj in World War I and the Third Anglo-Afghan War. It is composed of red sand stone and granite.
Kat area ni ada taman, ada kolam mandi, ada kolam (kolam kot, sbb kecik) yang orang main paddle boat, kire ada taman lah. leh beriadah. lepas tu, kitorang pegi dilli haat. mcm bazaar jugak, cume kelas sket. kire cntek lah. mcm pusat kraf lah. nk masuk pn ada entrance fee, tp free masuk klu tunjuk tiket HOHO tu. dalam ni ada mcm2, kebanyakan barang craft ada kat sini.
_MG_4954_MG_4961_MG_4968_MG_4979 (2)
dan aku buat inai! balik dari Dilli Haat, hari pn dah petang. terus balik hotel.

2 comments:

  1. hahahaha..bestnye buat inai mcm tu di tmpat asal dia..mknanan halal mudah x kat sana?

    ReplyDelete
  2. makanan halal senang. kena rajin tanya, dan kite senang nk tgk orang Islam kt sana. jadi tegur je lah, dan tanya. hehe.

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...