August 4, 2008

aku tengah makan biskut ABC kaler koko tu.

aku bajet leh la balik kg wiken lepas. dah lama xbalik seh, dah lama xtgk molly. last jejak kaki kt kg masa g trg. ala, trip candat sotong tu, tu pn singgah kejap je anto sotong kat molly.

biasanya aku balik kg ngn ayah aku, tp memandangkan aku da hal ari sabtu, maka secara luarbiasanya aku terpaksa la balik ngan bas. tiket xbeli lg, jd aku gamble pi hentian putra. ala, biasa klu sorg2, sng je dapat tiket. klu kenyit2 mata kt abg kaunter, kmfirm leh dapat. setakat selit sorang2 dalam bas, duduk kt bawah tmpt simpan2 barang pon aku ok je. janji dapat balik.

tapi nasib aku mmg xbaik la. tiket habis, yang jaga kaunter plak sume akak2, aku senyum mcm tngkap cintan kat akak kaunter pon lum tentu depa layan. lain la aku lelaki gagah macho mcm hero batman, kmfirm akak kaunter anta 1 bas kosong kt aku. hehe.

malas la nak cite lebih2. aku mmg frust giler sbb xdpt balik. cian molly tggu aku, aku dah janji ngn dia nk bwk balik patung miki. bukan mahal pon, aku beli kat flea market amcorp mall. 3 ekor sploh hingget. molly jgn sedih2 tau, nnti cuti 31 ogos aku balik, kita pi tgk bunga api sama2. tggu aku ye molly.

dah malam ni, aku xlarat nak balik pj. aku tau budak2 umah aku sume ada tengah melepak kat dataran, tgk festival drum tu. k la, tumpang diorang je la balik umah. jadi aku pon menapak dr pwtc g dataran. melecet kaki seh. sies aku mmg flat giler, bateri dah nak empty ni, cari diorang plak satu hal. macam cari udang sekor dalam tomyam 1 tempayan. susah betul. sampai je kat diorang, aku terus baring atas rumput dataran yang xbrp nak ijau tu. bior le, dh penat sgt. sambil melayan bunyi org ketuk2 drum tu, aku tgk langit.. nak bilang bintang, sebijik pon xnmpk. KL cerah sgt.

bila aku bukak mata pagi esok, aku tgk langit biru atas aku. hari dah cerah. golek2 rasa keras, hmm, ada batu atas rumput tu patutla sakit. aku bangun duduk tercongok. nmpk org2 DBKL tgh sapu2 sampah kat situ, ada yang cabut khemah, kemaskan pentas, siram pokok bunga. . jam kat big ben dah tunjuk kol 7.30 pagi. orang2 lain xde dah. budak2 rumah aku pun xde.

cess, sampai hati tinggalkan aku. bukannya nk kejutkan ajak aku balik!!!

ps : caye x ngn citer aku?


15 comments:

  1. aku xcaye citer ko..tp aku caye bab ko kene tinggal..best sgt part tue..

    ReplyDelete
  2. insaf la sahabat...
    tak baik gamble gamble....

    ReplyDelete
  3. mak su
    knfius?pi telan paracetamol 2 biji, kmfirm xknfius2 dah.

    nu3k
    kihkihkih. yg pasti part kena tggl tu nnti aku wat sekuel. sbb ko kate best.

    ReplyDelete
  4. 13 may
    huhu. ye la aku insaf skang.

    ReplyDelete
  5. Kalau nak tau, akulah yang ketuk drum malam tu.

    ReplyDelete
  6. ami
    o..o..o..
    aku xtau.
    aku xnk tau.
    ha ha ha.

    ReplyDelete
  7. macik,

    happy belated birthday!!!!


    hehehehe, aku terlambat ;)

    ReplyDelete
  8. sian ko.. haha.. (eh tergelak pulak)

    ReplyDelete
  9. jehan kaye
    wish ko diterima. tp bab makcik tu, aku xterima la. klu aku umur 24 dikira 24, ko tu msti layak dipanggil nenek.

    kn?

    ayie
    huh..xbek tau gelakkn oang.nnti oang bgtau mak oang..

    ReplyDelete
  10. oke ape bgun2 nmpk langit.kalu bngun2 nmpk bumbung besi pastu ade org serabai kuis2 kat ko.haha.

    ReplyDelete
  11. setelah abis aku baca n3 nie, aku hanya percaya title n3 ni jer. yang lelain tu..hampeh! haha..

    ReplyDelete
  12. sabo2 sabo2... molly memahami tu.. len kali ko sarung costume batman dulu b4 bli ticket bas tau..

    ReplyDelete
  13. mr penyubiru
    ko mmg. xpercaya pd kenyataan hidup..huhu.

    dewi maya
    ala, buruk benor klu aku pki costume batman. sailormoon la, leh?

    ReplyDelete

Sila susun kasut anda di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...