February 28, 2008

bengang

*^^$@&*%^^%$&@%&&%_&_*$(_*$(&_)@_)*$

&*@$*^%*&^*^)^%

&*Q@%!+~@~(&#*^$&*_(~)*+

~&!&#*$^$*!~&#*~^_#*#$!(@

imagine..

smlm aku tgk american idol. comel la david archuleta tu.
dgn muke cute comel, great voice, singing a beautiful song..mmg walla, hanyut aku skjap~
aku mmg suke lagu ni. by john lennon.lirik lagu ni memang sgt bermakna.
dan aku tujukan lagu ni utk semua penghuni Bumi.



Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

ps: peace..



February 27, 2008

selamat hari tua

chot, hepi besdei!!!

emi nk bg chot honda civic, chot xnk.

emi nk bg ipod kt chot, tu pn chot xnk.

emi nk bg jam tissot, pn chot xnk.

nah, emi bg kek ni kt chot, nk x?

ps: credit to saharil sbb bikin ini kek.hehehe
nposting ini didedikasi utk chot merangkap bakal abg iparku, aka bf kakak ku, bkn utk chot.wordpress.com

backstreet boys live in KL??

cmne la aku leh xtau BSB nk dtg malaysia.

huhu.

aku bru thu pg td, tu pn trdgr kt hitz.fm, diorg dok bg tiket free g tgk show BSB mlm ni.

nape la aku thu lmbt sgt?kes dok bwh tempurung la ni. ngeng tol.

penat tau dr zmn sek dlu aku hafal lagu ngn step diorg nari

alih2 xdpt g knsert diorg.

sedihnye..

ps: aku la kipas-tak-pnah mati BSB. kevin tu abg aku tau. frust nonggeng bile aku tau dia kawen.huhuhu. as long as you love me baby..




February 26, 2008

i love you

xtau nak tulis psl ape.. so aku taruk gmbr ni. well, a picture can paint a thousand words maa..hehe

bnyk citer sbnrnye, tp ntah la. malas nk citer, sebok pn ye gak.

anyway, dikesempatan ni, guwe mahu mengucapkn tahniah kt kwn2 guwe di yayasan salam yg dpt anugerah sukarelawan aktif dan cemerlang masa majlis penghargaan sukarelawan yayasan salam sbtu lepas..tahniah, tahniah. sori, aku kna blah awal dr majlis tu. teruskan usaha n niat baik korg. tahniah kak ina, salam idol utk thn ni..!

ps: nnti kite jmpa kt disaster training lak k. rindu n sayang korg sume.
rindu awk gak..hehehe

February 22, 2008

impian dan dendam. ceh

hampeh..

berjaya jugak impian si zaid ngn min tgkp gmbr aku buat tait mate time uat smlm.

ceh, kes balas dendam la ni.

ala min, aku ade bnyk lg la gmbr ko tgh tido. yg air liur meleleh, yg kepale trteleng, yg trsujud, sume ade. huhu,siap la ko.

tak bertajuk

semalam balik keje aku g jln2 kat dataran merdeka.

sempat lg tuh lepak kt ctu.

bes gak.

tp syg kamera xde.hmm

arini mase lunch aku g kl sntral. derma darah.

dr kol 1.40 aku bratur, kol 3 bru siap. punye la lama nk tggu.huhu.

last aku derma darah thn lepas. kt sthn dh pn. bkn xsempat nk derma tp slalu xlepas.

aku rase dh lebih 6 kali kot aku failed derma darah.

aku pernah tipu berat, tp kantoi kt ujian hg lak.

klu doktor tnye aku dh mkn ke lum, aku ckp mkn dh.

tp msti kantoi gak sbb bp aku rendah.

pstu doktor halau aku balik.

slalu sgt la cmtu.

td pn seb bek lepas. kn aritu aku sakit, mkn ubat.
dia tnye bile last day aku amek dadah2 tu, pastu aku dok tgk je doktor tu kire brp hari aku masuk wad, bile dia agak2 xckup jari kaki ngn tangan dh kire, bru dia approved, so aku leh derma! skang berat aku dh berkurang kire2 350g.hehehe

ps: jgn tipu doktor nak2 time derma darah. dibuatnye korg pengsan kang aku xtau. td pn ade sorg mamat tu pengsan pas derma darah. terlentang kt lantai kl sentral. huhu

soal dan jawab ii

1] 5 things found in my bag
. wallet
. kunci umah
. tiket bas lama
. pencil case
. clorets

2] 5 things found in my wallet
. cash- less than 50 ingget
. pass masuk planetarium negara
. IC
. matric card yg dh expired
. atm card

3] 5 favorite things in my room
. katil
. buku2
. bakul laundry
. charger hs
. hanger

4] 5 things i’ve always wanted to do
. jalan2 tgkap gambar
. g uk
. full time wat volunteer work
. tgk wayang tiap2 hari
. tido

5] 5 things i'm currently into
. blogging
. reading growing-up-in-trengganu
. blaja sign language
. kelik ngundi
. mencipta masa depan dengan "tet"..hehe

soal dan jawab

1. Name one person who made you laugh last night.
A: faiz

2. What were you doing at 0800?
A: jln kaki g lrt tmn bahagia

3. What were you doing 30 minutes ago?
A: erk~surfing

4. What happened to you in 2006?
A: blaja + grad + menganggur + merantau

5. What was the last thing you said out loud?
A: brup~sendawa

6. How many beverages did you have today?
A: hmm, neskepi je secawan

7. What color is your hairbrush?
A: oren

8. What was the last thing you paid for?
A: kuih putri ayu ngn popia basah

9. Where were you last night?
A: umah

10. What color is your front door?
A: sliding door-kaler cermin. klu dlm sains,kita jwb no kaler et all.

11. Where do you keep your change?
A: campak dalam poket kat beg

12. What’s the weather like today?
A: ntah, xnmpk. xkuar lg, xde tingkap nk tgk

13. What’s the best ice-cream flavor?
A: vanilla

14. What excites you?
A: gaji

15. Do you want to cut your hair?
A: ermm, nope.

16. Are you over the age of 25?
A: i'm still young maa..

17. Do you talk a lot?
A: merepek?yap.

18. Do you watch the O.C.?
A: never. fyi, astro kena potong.huhu

19. Do you know anyone named Steven?
A: yap, chicken chop steven kat uptown

20. Do you make up your own words?
A: mungkin..

21. Are you a jealous person?
A: nope. aku xde perasaan.

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
A: alin

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
A: kak ina. aci?

24. Who’s the first person on your received call list?
A: faiz

25. What does the last text message you received say?
A: ok awk, thx.bru je smpi asia jaya.erk~

26. Do you chew on your straw?
A: no.

27. Do you have curly hair?
A: no. my genetik-rambut lurus inherited from my abah and mak.

28. Where’s the next place you’re going to?
A: masjid jamek-jalan2.

29. Who’s the rudest person in your life?
A: hmm..pemaki-hamun

30. What was the last thing you ate?
A: nasi goreng, cucur badak, ngn kuih mcm donat tp buat dr ubi tu. ape name dia ek?

31. Will you get married in the future?
A: mungkin.eh, of cos la..hehe

32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
A: 50 1st dates

34. When was the last time you did the dishes?
A: havent been to dapur since last week

35. Are you currently depressed?
A: nope

36. Did you cry today?
A: did i hef to?

37. Why did you answer and post this?
A: saje..

halal pork @ bolehland

aku trjmpa gmbr ni kat blog somebody.
xtau la gmbr ni dia tgkap sndiri or dia pn amek dr blog org lain.
tp dh ade label "pasar", mesti bnda ni mmg dijual kat bolehland lar
hmm, well. islam hadhari, mcm2 pn boleh..huhuhu

halal pork?erk~~~

February 21, 2008

wouldn't it be nice

ni lagu yang lucy slalu nyanyi dlm citer 50 1st dates tu..
comelnye, kn awk???!!!

artist : the beach boys

Wouldn't it be nice if we were older
Then we wouldn't have to wait so long
And wouldn't it be nice to live together
In the kind of world where we belong

You know its gonna make it that much better
When we can say goodnight and stay together

Wouldn't it be nice if we could wake up
In the morning when the day is new
And after having spent the day together
Hold each other close the whole night through

Happy times together we've been spending
I wish that every kiss was neverending
Wouldn't it be nice

Maybe if we think and wish and hope and pray it might come true
Baby then there wouldn't be a single thing we couldn't do
We could be married
And then we'd be happy

Wouldn't it be nice

You know it seems the more we talk about it
It only makes it worse to live without it
But lets talk about it
Wouldn't it be nice

kisah di satu pagi

arini aku mcm lmbt sket.

tp sbb aku dh fedap sgt asyik berdiri je dlm lrt (wlpn aku nek dr tmn bhagia)

so aku decide nk g kelana jaya (wlpun aku xteror sgt bab2 bajet tren mane yg akan patah balik)

n luckily i was in the right tren, hehe. dptla duduk.

aku pn ngn poyonye kuarkn buku, nk bace la. mmg aku xde pndang kiri kanan dh. almaklumlah, dh leh duduk, malas aku nk angkat kepala tgk tren tu yg sesak.huh

stelah sekian lama, bru la aku angkat kepala nk check aku kt mane dh. o, kt kl sntral dh. mase tu bru aku pasan da pmpuan pregnant brdiri kt dpn aku. perut dia btul2 dpn muke aku. erk~nk bngun ke?ade sorg lelaki yg duk sblah aku, buat2 sibuk bace paper. aku pn buat2 xnmpk perut pmpuan tu, aku samb bace buku. tp aku leh nmpk la pmpuan tu dok usap2 perut dia ( mungkin bg signal nk suh aku bngun bg seat tu kt dia). aku jahat, xbngun pn. ade lg 1 stesen nk smpi ke msjid jamek, aku decide buat bodoh wlpn dlm hati aku rase brsalah giler. dh la aku duduk kt seat yg mmg utk OKU sume tu.

smpi je kt msjid jamek, aku buat bodoh, tnduk kepala, kecikkn diri ngn lampu doraemon, pstu kuar dr tren n mase tu, aku rase 1 tren tgk aku, sbb xbg pmpuan pregnant tu duduk. trigt lak iklan kt tv dlu tu, yg adlin buat2 tido kt dlm lrt tu.
huh, xberbudi bahasa ke aku?huhuhu.
stil rase brsalah.

uwaaaaaaa...!




main-main

aku rasa aku banyak sangat main2, bergurau sampai ada yang kecik ati ngan aku

walaupn aku tahu manusia still leh hidup ngn 1/3 je hati (dat means korg leh derma hati, n korg still leh hidup), so maknanya korg still survive walaupun hati korg kecik, tp klu "kecik hati" yg bkn disebabkn oleh pndermaan organ, mmg aku xleh wat ape2..

huhu

aku leh mintak maaf je la..sori tau kt korg2 yg terasa ngn aku.

huhu


S O R R Y

jalan2 ke klcc

korg tau aku wat ape smlm pas balik keje?

jalan kaki dr masjid jamek smpi klcc

huhu

leh tahan jauh lar,

tp bes

aku xigt sgt nape aku leh jln kaki smpi ke klcc

tp rasenya kakak aku da kt ctu, so aku nk g jmpa dia la

tp aku xnk naik lrt kt msjid jamek, bosan dah

aku pn tny faiz stesen dang wangi kt mane, n ape ade k ctu

spnjg hayat aku, aku xpnah lak turun kt stesen tu

so faiz bwk la aku jln kaki smpi dang wangi

dh smpi dang wangi, nmpk la menara kl

tgk2 klcc dh mcm "sebelah" menara kl

maka perjalanan pn disambung smpi ke klcc

melecet kaki aku dol.

lenkali tobat xnk buat lg.

smpi umah terus pengsan.

ps: mekaseh awk sbb bwk sy jalan2! aku dpt jmpa ema, chot ngn pak lah gak.
pak lah, r u sure u dunno my sis ar?

February 20, 2008

ikan kekek

ade sorg mamat ni anta komen kat blog aku.

jadi aku pn bukak la blog dia.

huh, mmg bodoh giler blog tu.

spontan je aku terkekek2 ketawa.

agaknya,

ikan kekek pn xmengekek mcm aku.

kekekekekekekekeke..

hahahahahahahahaha

Why Did The Chicken Cross The Road?

What The Experts Had To Say?

Kindergarten teacher:
Because it wanted to get to the other side.

Aristotle:
It is the nature of chickens to cross roads.

Ronald Reagan:
I forget.

Arthur Andersen (consultant) :
Deregulation of the chicken's side of the road was threatening its dominant market position. The chicken was faced with significant challenges to create and develop the competences required for the newly competitive market. Andersen, in a partnering relationship with the client, helped the chicken by rethinking its physical distribution strategy and implementation processes. Using the Poultry Integration Model (PIM), Andersen helped the chicken use its skills, methodologies, knowledge, capital and experiences to align the chicken people, processes and technology in support of its overall strategy within a Program Management framework.

Richard M. Nixon:
The chicken did not cross the road. I repeat, the chicken did NOT cross the road.

Computer Programmer:
In order for the chicken to cross the road safely they would need more than one driver to access the server farm, if not they will hang in the middle of the road.

Jerry Seinfeld:
Why does anyone cross a road? I mean, why doesn't anyone ever think to ask "What the heck was this chicken doing walking around all over the place anyway?"

Bill Gates:
I have just released the new Chicken Office 2008, which will not only cross roads, but will lay eggs, file your important documents, and balance your checkbook.

Dr M:
I forget. You know, I am tired of all this...'apa- nama' chicken-chicken bisnes...the foreign powers should stop intervening in our domestic affairs and just leave our chickens alone.. If they want to... 'apa nama' cross the road, they should be allowed to cross the road... Malaysia s a democratic country; we let our chickens do whatever they want to do... as long as they don't threaten the Malaysian unity and try to topple the government.. .and if they plan to do so... we won't hesitate to use the ISA...

Pak Lah:
Ini semua adalah khabar angin sahaja...jangan percaya khabar- khabar angin ini semua... biasalah ini adalah taktik pembangkang untuk memecahbelahkan perpaduan ayam-ayam semua... jangan percaya... jangan percaya...

Sammy Vellu:
Ayyooyoo... belakang cerita lain kali, kita sude bikin banyak jembatan, itu ayam musti guna jembatan untuk lintas itu jalan lagi pun kalu itu ayam mau pigi jalan-jalan, beritau sama saya juga, saya bolley buat lebbey banyak toll........

Karam Singh Walia:
Seperti yang saudara dapat lihat, kelihatan ayam-ayam itu sedang melintas jalan. Mereka bukan sahaja melintas jalan, malah membuang najis di atas jalan dan ini adalah pencemaran yang paling hebat di maya ini. Bapa-bapa dan ibu-ibu ayam haruslah mengambil inisiatif untuk melatih ayam-ayam agar menahan najis sewaktu melintas jalan, sekian saya sudahi dengan...... ...Ayam di jalan dilintaskan; Ayam di reban mati tak makan.

Colonel Sanders:
I missed one?

Wan Kamarudin:
Ape kejadahnyer ini semua, KL dah jadik reban ayam, mak bapak ayam asyik menganga saje.

Zainal Ariffin Ismail:
Ada saksi menyatakan yang mereka dapat melihat ayam-ayam ini melintasi jalan-jalan di kampung ini pada waktu malam. Ada yang menyatakan ayam-ayam ini merupakan penyamaran jin. Dan ada juga mengaitkannya dengan peristiwa silam di kampung ini. Apakah sebenarnya maksud tersirat ayam-ayam ini melintas jalan? Oleh itu saya akhiri, "Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri..... ...."

Zainal Alam Kadir:
"Ayam siapa kalau bukan ayam kita..."

VK Lingam:
It look like ayam, sound like ayam but I can't tell whether it ayam or not..citt..I' m very sure that this ayam was not with me during my last trip to NZ..Oopp..sorry, I may be drunk with 2 glasses of wine and talk like ayam... Cheers!!

February 18, 2008

awak

awak

apekah!!!!!

sedihnya

aku xdpt brekfes ngn dia

ptg pn xdpt jmpa

huhuhuhu

hmm

dh la tu

dgr cite TL aku dh anta surat resign

klu ade lg changes lg masa UAT ni, dia akn benti trus.

adekah benar ape yg aku dgr ni?

huhuhuhu

xlarat dah wat projek ni

sume pn dh bosan, tensen

ilang konsentrasi, ilang motivasi

so far, bdk team aku dh ade 3 org yg benti

sorg lg akn menyusul bln 4

next in line..

TL lak.

dasatnye!

UAT @ ARB

tentatif UAT arini

8.00pg : tggu lrt

8.30pg : smpi kt msjid jamek

9.00pg: g brekfes

10.30 pg: "user2" amek tmpt


11.00pg: break

kol 11.20pg : makcik2 user tgh dgr taklimat
tapi,

developer plak wat hal lain kat blakang

diketuai oleh yg berbahagia our PM, mama yg sibuk berfacebook n ym

anak2 dia xnk kalah

tengok..


dan tengok..

budak ni overdose clorets ngn mineral water beli kt mamak.

aku? hehe, lukis2 la. dh nk abes dh buku aku aku dok conteng2


kol 1pm: lunch break

kol 2.30pm : start balik

kol 4.00pm : break

kol 5.00pm : abes

kol 6.00pm : kt ofis dh. ceh, igtkn leh la balik awl, rupe2nye kna balik kandang lak bertapa.
penat lar..uwaaaaaa!!!!

ps: bes gak keje gomen, sket2 break, sket2 break, xrase cm keje pn.

huhuhuhu

kasut-gombak was officially left the office on monday, at 1.00am

after struggling the whole Sunday

fixing the OR

(ecteli, xde OR pn.hehe)

February 17, 2008

have a nice day!

isnin : 18 februari 2008

aku xkn masuk ofis esok.

sbb kna g site..nk kate cuak, xjgak. tp rasenya mmg leh buat xtido mlm.

huhu.

9.38pm, ahad, 17 feb, aku masih kt ofis. kwn aku, nany cabut dh.

aku mmg xleh cabut, klu report ade error, aku je yg leh fix.huhu.

nak x nk kna stay ofis lg.

ntah balik kol bape la mlm ni.

penat mmg penat.

aku dh la xmkn ape lg.

dh 2 hari aku xmkn nasi tau.

kurus dh.huhu.smlm pn makan laksa jer.

xpe lar, pg esk nk brekfes ngn faiz.

tgk dia pn dh leh wat aku kenyang.

ekekeke.


malaysia sign language

aku skang blaja bahasa isyarat. aku thu korg lg teror dr aku, aku alphabet pn xtau.

memang aku stat dr scratch. trpeleot jari2 aku sbb blaja bnda ni.

aku mmg xigt,

so aku taruk la sign lnguage tu kt cni,leh la aku blaja sket2.

where do i begin

Where do I begin
To tell the story of how great a love can be
The sweet love story that is older than the sea
The simple truth about the love she brings to me
Where do I start

With her first hello
She gave new meaning to this empty world of mine
There’d never be another love, another time
She came into my life and made the living fine
She fills my heart

She fills my heart with very special things
With angels’ songs , with wild imaginings
She fills my soul with so much love
That anywhere I go I’m never lonely
With her around, who could be lonely
I reach for her hand it’s always there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I’ll need her till the stars all burn away
And she’ll be there

by: andy wiiliams

ps: rindu sama dewi. dia suka nyanyi lagu ni.

exam ptd yang ngeng

semalam aku exam ptd.kat sek alam shah, kl

exam?hmm, ok la

ngn muke ngantok, penat (mlmnye balik umah pn lmbt sbb ade kelas)

kire exam kali ni ok sket dr exam thn lepas.

cume tang pengetahuan am tu mmg hampeh giler

sies, aku rase xde soklan yg pn yg aku brjaya jwb ngn betul.
btol, aku rase klu aku bace paper ari2 pn, xleh jwb soklan pengetahuan am tu.
xsmpi 20 min aku siap jwb, aku tido.

paper lain tu ok la.

paling aku suke, maths!

maths aku ok la, addmaths hancuss,

tp seb bek la soklan maths smlm tu tahap upsr je.
cume 2 soklan aku xdpt jwb sbb aku xthu nk buat cmne..

cube korg pk

cth:
tgk turutan no kt bwh ni

95 13 69
12 x 86
71 43 y

cari x dan y..sies xnmpk.xtau nk jwb cmne.huhu.mmg ngeng!

aku exam kt dewan, xde la ramai org pn. aku sempat la kire
ade brp meja, kipas, org etc

ni hasil pengamatan aku:

tukang jawab peksa: 50
tukang jaga peksa: 3
meja: 18x7=126
kosi:=126
tukang jawab peksa yang tak datang: half dewan
kipas: 16
spotlight: 12
lubang itam kt siling: 30

keputusan peksa: tau dah,xlepas pn nex stage.

ps: balik exam smpt gak g bertenet kt masjid jamek.


February 15, 2008

hasta manana to zakie

muka tensen arb fc

dari kiri, alin, kak yasmin, nany, kasut-gombak, sardo, jai, zakie, duduk tu our new team leader, ziela n yang sepet tu tan min hoon aka min, harnina (tukang tgkp pic, our tester), and zaid (xde dlm pic sbb xdtg keje). ckup la 11 org, leh wat team bola pn. manager kitorg, of cos la PM. sori ye mama, xajak pn tgkp gambar. ekeke.


memandangkan hari ni hari trakhir zakie kt ******, kitorg pn posing la kejap.
sbg tanda kenang-kenangan.
pasni ntah bile la dpt jmpa lg.

ecteli, sume pn tgh tensen. kitorg ade game isnin ni, kt arb. UAT dol. tensen2.
kna btulkn OR, ade changes la, tukar tu, tukar ni, xnk tu, xnk ni, mmg sengal la.
so ini la gmbr kitorg yg trcantek, pnuh dgn faked smile.huhu.

anyway, to zakie..gud lak kt tmpt baru. sori, xdpt g farewell party ko ( jd ke kt kelana jaya sifud tu mlm ni??). jaga diri, jgn gelak kuat sgt kt tmpt bru nnti, jgn cirit2, ekekeke. sori klu trkasar bhs. huhu. nk kawen nnti jemput tau.

annyeonghi kesibsiyo!






bebelan i

giler giler giler

things are getting tense here

sempat ke ni?

mlm ni xleh balik lmbt, ade kelas

esok exam shri suntuk

ahad je ade, utk siapkn keje2 ni

******!

ape?

tu no pin atm aku la

korg igt aku mncarut ke?

huhu

erma harlina zullkifli yang 1

untuk my sis..sori..

ko slalu gaduh ngn adang ape

ju pn gaduh ngn yo

kak nie sokmo gaduh ngn kak dah ngn kak uji

xkn emi xleh gaduh ngn ema?

huhu

dgr lagu "pagi yang gelap" baik2

"..Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Aku adikmu
Dan engkau abang
Aku amat merindui kamu
Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Aku adikmu
Dan engkau abang
Inginku ulang ke masa dulu
Tak akan putus hubungan kita
Tarik nafas lega kerna aku tak apa-apa
Jalan ini kan membantu
Hari esok siapa yang tahu
Kata ibu dengar sahaja
cerita hanya kita berdua.."

huhuhu..


February 14, 2008

hepinya

hmm..

i'm hepi

just got for myself growing up in trengganu by awang goneng, the innocent man by john grisham, 19 minutes by jodi picoult,

and

soal jawab utk peperiksaan am kerajaan.

ala, dat one is for ptd exam maa..

ecteli i dun really understand what is badan eksekutif, perundangan is about.

rasanya blaja dah time pmr, spm, kenegaraan malasyia

aiyo, how many times i read,

and learn

i still dun understand it well.

huhuhu.

i shud buy buku rujukan sejarah stpm td..

ps: smelling "buku baru bau kedai" makes me feel gud.hmm..


dari saya untuk awak



dari saya untuk awak.

ps: sori awak, saya amek dari saharil. huhu.

exam PTD : pegawai tak diminati

aku rase ramai yg akn g exam ptd sbtu ni- 16 feb 08.

hmm..

ni kali ke-2 la aku g exam tu. aku pn xtau nape aku apply jawatan tu. myb sbb kwn2 aku mintak kot, aku pn mintak gak, nama pn gempak, (tp lg gempak jwtn pegawai warga baru). yg aku tau cume 1 , keje ptd ade can jd duta.fuyoo..

sbnrnye, aku xtau nk g ke x sbtu ni. aku ni dh la xsuke g exam, paper 2 jam pn aku dh rase sengal2 badan jwb, ni lg la shari suntuk. bengong. soklan dh la susah, klu korg rase soklan perah otak gitu2 apek sgt horor, ni lg sengal horor. fuh.. tp aku xde la surender kn, aku jwb btul2 gak, xde la goreng pn. klu maths tu aku kira2 gak, xde la main tibai jwb je.

cume paper last, essay english. fuh, bi aku dh la hancus. aku mmg lemah la english ni, nk2 bab tulis karangan. dh la lame gile xmnulis.dh la exam shari suntuk, otak dh penat, blur sume, dengan aku hmpir mengalami hipotermia sbb kesejukan melampau dlm bilik exam tu, tgn dh crammed, aku xdpt pk ape dh, aku cume tulis 1 perenggan je, 3-4 ayat, last2 aku cop mohor kt bwh kertas ngn signature aku yg pnjang lebar, lukis smiley, mntak maaf sbb xjwb ( aku slalu wat cmtu klu aku xdpt jwb exam, ngehngehngeh), aku angkat tgn, anta kertas, aku angkat beg, dok kt luar, tido dlu. huhuhu. aku rase cam tobat dah x nk g exam tu.

aku bukan lah minat sgt ngn keje gomen ni. aku dpt intrview kpli tp x g ( aku xnk jd cikgu, xminat, bek aku bg peluang kt org lain. mase tu aku apply cikgu pendidikan seni, kihkihkih. bkn pndai lukis pn. lukis mambang cam cite pendekar bujang lapok leh lar.hehehe).. exam2 lain, peg tek maklumat, skim 14 jwtn sume aku x g. malas la. myb sekadar exam, bkn dpt pn keje tp ntah la. malas la nk exam2 ni!

tp g je la. aku tgk kwn aku keje PTD cm bes je.

gaji dh la masyuk.

hmm.

ok,g la sbtu ni!

so utk exam kali ni, ape preparation aku?

aku dh sedia dh.

dgn pensil, pen, pemadam, liquid paper.

ok, leh g exam!

ps: aku apply jwtn renjer hutan gak tau, tp xde yg pggil exam pn-myb diorg pk kerelevanan komputer ngn hutan kot, tu yg xdpt gamaknye.

February 13, 2008

untuk awak

awak
selamat pulang dong!
ketemu lagi esok ya..
o ya,
saya mahu baca posting kamu lagi besok,
bisa?

teka teki tekata

soalan perah otak utk arini:

1-Ader satu famili. Ramai.
Tp semakin hari bilangan ahli nyer kurang dan kurang.
ape tu?

2- Ader satu menda neh kaler dia Merah
Tp biler di pecahkan....Kadang2 menjadi kaler Hijau
dan kadang2 kaler Biru. ape bnda tu?

awak

nah

saya taip dah

hehehehe

jawatan kosong : pegawai warga baru

sedang aku berjalan2 di ruang siber,

aku singgah jap kat blog penarik beca.

terdengar la dia bercerita pasal ghostbuster ada kat malaysia. huhu.

aku ingatkan kejenya tangkap2 hantu la, almaklum la kat malaysia ni memang kaya dengan kepelbagaian hantu, dari polong sampai ke jerangkung. pocong, toyol, smpi ke hantu raya.anak pontianak xsah cakap la, mmg tgh meletup2 skang ni. huhu. tu xtrmasuk kacang hantu lg, xpn pokok langsuyar.hehehe.

dh nama ghosbuster kn, aku igt ala2 seekers la jgak. aku try la cari requirement nk apply jawatan ghostbuster tu, tp selidik punye selidik kejenya bukanlar tangkap hantu. keje tu pn bukan leh apply2. rasanya diorg pggil kroni2 diorg gak kot utk keje tu.huhu.

penarik beca pn suh aku g cari anak perelih.

"jawatan kosong: pegawai warga baru"

tibe2 teringat.
time pilihanraya lepas, aku xckup umur lg nk ngundi. tp ape aku buat?
jd tukang tolak wheelchair orang yang ni g ngundi.
aku gak kna buat,
peraih2 undi sebok je mengipas org, tp bukan nak
tolong tolakkan pun.
tp ye la,
orang2 tu leh anta org2 atas wheelchair smpi gate sekolah je
aku mase tu kire cm petugas SPR la.
dpt masuk smpi kt tmpt ngundi.
dpt 50ingget dol.
huhu.

ps: aku dh daftar pemilih. xsabo nk mengundi buat kali pertama.
tp part paling aku xsuke,
tang kempen2.
nyampah tau.
sangat xsuke.
huhu.




February 12, 2008

dedikasi untuk : awak

kalu korg termuntah baca post ni, jangan salahkan aku k.
amaran: sila sediakan baldi 10 gelen.

untuk awak yang selalu sms saya

untuk awak yang selalu kol saya

untuk awak yg selalu IM ngan saya

untuk awak yang mms kat saya

untuk awak yang nak kejutkan saya kol 6.30 pg td tapi xkesampaian

untuk awak yang selalu vespakan saya

untuk awak yang basuh casing kamera saya

untuk awak yang temankan saya kat hospital

untuk awak yang selalu ajak saya jalan kaki

untuk awak yang selalu jeles ngan lukisan dan buku dan blog

untuk awak yang selalu risau pasal saya

banyak benda lagi yang "awak-awak" buat untuk saya

awak patut jeles dengan awak-awak di atas

sebab apa tau;

dia sorg je "awak" saya yang paling best

kih kih kih

kt ofis aku xde yang bawak kertas pun
tapi kadang2 aku suke g kat printer
aku suke gak la print kertas2 ni

almaklumla keje aku bukan guna kertas pun
time bz je sebok2 print kertas
klu agak2 aku free
aku g la print
so team leader aku nmpk aku cam konon2 bz le

kih kih kih

padahal aku print lirik lagu je

kih kih kih

ps: mengong, kih kih kih dr td. cm org xbetul jerk.

credit to : saharil hasrin sanin
hmm, xsempat nk oder buku the new malaysian essay 1. xpe la saharil, aku beli
kt mph je la. huhu. tp buku tu xkn ade kt most kedai buku. sob3.


February 7, 2008

mmmmm





awk..


awk..




v(^_______^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...