September 26, 2008

Selamat Hari Raya

kasut-gombak ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada korang sume, yang rasa2 beraya la tahun ni.. kasut-gombak nak mintak maaf banyak2 andai terkasar bahasa ke, trsinggung perasaan ke, teramek hati ke, terjatuh cinta ke kat aku kan(kuang kuang kuang..).

kepada yang drive, pandulah berhati2.
kepada yang jadi penumpang je tu, pki la seatbelt wlpon dok kat belakang.
kepada yang menunggang, xyah la nak rempit2 wheelie2 masa balik ke kg.
kepada yang jd pembonceng, xyah la nk seret2 kepala* nk tnjuk kool..
kepada yang nek keretapi, tido je la kat dalam tu jawabnya.

kat bawah ni kad raya utk korang.. kredit untuk saharil.
walaupun tahun lepas aku guna kad raya ni gak, tahun ni pon aku nak guna kad raya ni gak. aku suka la..


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

ps : 1.arini nak siapkan keje siap2, pastu aku akan bercuti sementara dari dunia cyber ni selama 9 hari.
2. sapa2 yang rasa balik ke Trg tu, singgah2la umah aku. kt Kemaman je. ala, kat Chukai. belakang rumah OCPD tu, yg sebelah Bangunan MPK. belakang Pejabat Satu. dekat je dari trafik light kat haipeng.
3.kpd sesape yang ada ilang kasut kat tangga masjid masa semayang raya tu, jangan memandai mintak claim kat aku kasut baru k..
4. tahun ni aku beraya ngn gemok ngn kurus. sape lagi, kuceng aku la. hehehe..

September 21, 2008

Ahad.

21 September 2008

21 Ramadhan 1429H

12:44 tengahari.

9 hari lagi nak raya,

6 hari lagi nak balik kampung.

tentulah skang sebok buat persiapan menyambut Aidilfitri.

beli baju raya la.

buat biskut raya la.

jalan2 cari barang la.

tapi aku??






kenapa lar aku ada kat ofis time2 camni.. uwaaaaaaa!

September 18, 2008

countdown to raya : version 1.0

klaka.

pagi tadi aku nak g keje aku nmpk da 1 kad raya dalm mailbox.

xde setem. cuma ada nama.

utk aku.

patutla semalam aku dgr orang bersiul2 kat luar rumah. lagu isabela lak tu. bila aku jenguk, xnmpk sesape. nk suspek uncle sebelah umah, dia cakap melayu pon xbetul. xkn uncle stalker depan umah kot. umah dia gelap je xde orang. jiran2 aku yang lain sume Chinese. dalam row umah aku, ada 2 je umah Melayu. umah aku kt ujung ni, pastu umah abang2 bujang yang bawak honda merah enjin bunyi cam motobot pecah. klu diorang lalu, kmfirm dgr bunyi kete.

ni mesti keje mamat jalan sebelah umah belakang masjid tu.

sah.

tapi klaka la.

macam zaman dulu kala je.

aritu dia bg notis kecik tulis atas resit tapi taruk kat windscreen kete kawan aku.

seb bek xterbang.

pastu aku dapat lagi notis kecik, tulis atas tag harga. kali ni dia letak dalam mailbox.

dia ni kan, mcm la xleh sms aku. bukannya dia xde no fon aku.

olskul sgguh.

tp sweet kan?

kihkikhih.

ps : tahun ni aku baru je nak bersara dari anto2 kad raya. tp pecah kaca pecah gelas, dh bagi tu faham2 la membalas. hmm.. tgh pk cmne nk menyelinap depan pagar umah dia tanpa kena salak ngn anjing umah sebelah?hmm..hmm..hmm..





September 16, 2008

Selamat Hari Malaysia




ps : alhamdulillah,Ramadhan dah masuk hari ke- 16. xsabo nak raya. hehe..


September 10, 2008

aku ada bebiket ommei..

aku mmg suka kucing. sume kucing aku tegur. hodoh x hodoh, berkurap x berkurap, xde tinge, ada tinge suma aku tegur. dlm kamera aku penuh ngn gmbr kucing. kt kg bnyk la kucing, tp aku xpnah bela kucing kt umah sewa. xberani. dulu ada la jugak tolong jagakan kejap kucing orang, pastu kucing tu selamber pi kencing kt barang hantaran housemate aku. smpi skang, kwn aku banned kucing tu dari menunjukkan ekor kat umah kitorg. huhu.

aritu aku ada cakap aku dpt bebiket utk birthday. hampir sebulan gak aku tggu, akhirnya diorg selamat di pos kat aku ahad lepas.

masa aku mintak aritu, bebiket tu kecik la. tgh menyusu. cian plak nk amek. skang diorg dh besar, dh reti nk mkn sendiri, dah boleh merangkak, jd leh la aku bela. yg kt atas tu la diorg. aku mintak sekor je, yg sekor lg kwn aku punya (aku tolg jagakn kejap). tp xsmpi ati plak nk bg kt kwn aku tu. bkn apa, diorg dh la yatim, kena serah kt keluarga angkat (aku le tu), mak plak xde, sebatang kara kat dunia ni. sob3.. masa dia dtg, mmg bersih gile. putih melepak. hidung pink. dpt kt aku (bru 3 hari aku bela), diorg dah comot, kotor, selekeh, serabai, hidung pon berkarat dah.

aku letih pose daa..


aku ngantok, smlm bngun sahur.

yg trjuntai tu tgh tido tu. letih pose. aku paksa depa posa. kejam kn?

nk berak pon amek gambor ke?

aku xtau nk jaga yg mana 1, nk bg kt kwn aku yg mana 1. sekor tu nakal giler, bising giler, besar, tapi betina. yg sekor lg slow sket, senyap je, tapi jantan. nk yg mana ek? mcm nk 2-2.hehe. nama? nama pon xletak lg, tp rasanya aku nk bg nama 'omei'.. sbb diorg comel!


September 8, 2008

.........

September 4, 2008

Trajedi menyayat hati di bulan pose..sob3..


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hehe. kredit to nany farouq.

ps: aku nggak ada mood nk update blog. malas nak reka2 cerita. penat benor la bulan pose ni. pastu kan, tiba2 je aku jadi pendiam. 1 hari xsmpi 50 patah perkataan pn aku bercakap. org tnye 20 patah, aku jwb sepatah. uiks, baguih.. baguih..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...